Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puninski i Paović izborili Olimpijske igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski plivač Aleksej Puninski ispunio je olimpijsku normu za Peking u disciplini 100 leptir isplivavši na mitingu u američkom Columbusu dionicu za 52.61 sekundi.

Puninski je u Columbusu imao sjajnu konkurenciju jer je u ovoj disciplini pobijedio nenadmašni Michael Phelps sa 51.90 sekundi.

Pročitajte i ovo Plivanje za doček - 1 Silvestrovo Posljednji pozdravi 2023. godini uz tradicionalno kupanje: "Htjeli smo obilježiti kraj ove godine na lijep način" Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz

U ovoj diciplini će Hrvatska u Pekingu imati čak dvojicu plivača jer je ranije normu isplivao i Mario Todorović (52.63). 

Nakon Tan Ruiwua u petak danas je plasman na Olimpijske igre na europskim stolnoteniskim kvalifikacijama u Nantesu izborila i Sandra Paović.

Paović je u petak u finalu prvoga dijela kvalifikacija propustila prvu priliku za Peking porazom od kineske Nizozemke Lie Je, no danas je pobjedama protiv Španjolke Fang Zhu (4:1) i Bjeloruskinje Tatjane Kostromine (4:1) postala naš četvrti stolnoteniski putnik na OI. Tan Ruiwu je to učinio jučer u Nantesu, a ranije su to osigurali Zoran Primorac i Tamara Boroš.
U nedjelju će posljednju priliku za Peking u Nantesu imati Cornelia Vaida, koju je u petak u finalu prvog dijela zaustavila Bjeloruskinja Pavlovič, da bi danas u polufinalu izgubila od Španjolke Dvorak (4:3). Europske kvalifikacije igraju se po kompliciranom sustavu sa čak tri kruga doigravanja.

Ostale hrvatske igrače i igračice čeka još jedna šansa kroz svjetske kvalifikacije u Budimpešti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene