Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik Barcelone na udaru, traži se smjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Barcelone Joan Laporta našao se na udaru članova kluba koji traže izjašnjavanje o povjerenju predsjedniku.

Odvjetnik Oriol Giralt sakupio je 9,473 potpisa članova kluba za smjenu predsjednika Laporte. To je čak 3.591 potpisa više nego što je po statutu kluba potrebno za organiziranje izbora o povjerenju prvom čovjeku katalonskog kluba.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

"Ovo je veliki trenutak za Barcelonu. I mene je iznenadio veliki odaziv članova, kazao je Giralt.

Da bi se Laporti izglasano nepovjerenje, na glasanje mora izaći najmanje 10.764 članova, što je deset posto ukupnog broja, a dvije trećine od izašlih glasača mora dati glas protiv sadašnjeg predsjednika.

Sličan pokušaj rušenja proveo je prije deset godina i sam Laporta protiv tadašnjeg predsjednika Josepa Lluisa Nuneza, no nije uspio sakupiti dovoljno glasova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene