Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plivanje: Na EP najjači aduti Puninski i Jovanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U finskom Helsinkiju se od četvrtka do nedjelje (7-10. prosinca) održava deseto Europsko plivačko prvenstvo u malim bazenima.

U Helsinkiju neće biti našeg najboljeg plivača Duje Draganje, koji je ove godine na EP u velikim bazenima u Budimpešti osvojio dvije medalje, srebro na 50m leptir i broncu na 50m slobodno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manchester: Jovanović, Kožulj i Todorović u polufinalu Slika nije dostupna EP plivanje: Sanja Jovanović i Ivan Tolić u polufinalu

Hrvatska u Finsku šalje devet plivača i tri plivačice, a najviše se očekuje od 21-godišnjeg Alexeia Puninskog i 20-godišnje Sanje Jovanović.

Puninski je prije tri godine na EP u Dublinu osvojio srebro na 50m leptir, a odličnu formu pokazao je na nedavnom zagrebačkom mitingu Mladosti. On će u Helsinkiju nastupiti na 50m i 100m slobodno, te na 50m leptir.

Sanja Jovanović će plivati na 50m, 100m i 200m leđno.

S optimizmom se očekuje i nastup 21-godišnjeg Nikole Delića, koji studira na sveučilištu West Virginia, a koji je na 100m prsno vodeći na ranglisti plivača u sveučilišnoj konkurenciji u SAD-u.

Od ostalih se očekuje da u Helsinkiju isplivaju svoje najbolje ovogodišnje rezultate.

Hrvatska je na dosadašnjih devet europskih plivačkih prvenstava u malim bazenima osvojila ukupno 18 medalja - 5 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih.

Za hrvatsku je najuspješnije bilo EP u Lisabonu 1999., kada smo osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Na prošlom EP u Trstu osvojili smo samo jednu medalju, Gordan Kožulj bio je brončani na 200m leđno.

Također, treba podsjetiti da će Rijeka biti domaćin EP-a u malim bazenima 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene