Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pletikosa u moskovskom Spartaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Pletikosa, prvi vratar hrvatske reprezentacije, konačno se uspio isščupati iz Donjecka i ukrajinskog Šahtjora. Naime, u srijedu navečer, zadnjeg dana prijelaznog roka Rusiji, potpisao je za moskovski Spartak.

Stipe nakon utakmice u Sevilli, gdje njegov sad već bivši klub Šahtjor danas igra uzvrat protiv Seville u Kupu Uefe, odmah leti za Donjeck privatnim avionom zajedno s Rinatom Ahmetovim kako bi sredio &8220;papire&8221;. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pletikosin Spartak ostao bez trenera Slika nije dostupna Stipe primio deset golova u tri utakmice

Spartak je za Pletikosu platio 3,000.000 dolara, koliko je Ahmetov i tražio, dok će sam Pletikosa godišnje zarađivati milijun dolara.Ugovor sa Spartakom Pletikosu veže do 31. prosinca 2009. godine. 

Ovaj transfer realiziran je u pomalo neobičnim okolostima jer su se Pletikosa i njegov ukrajinski predsjednik Ahmetov nalazili u Sevilli, a predstavnici Spartaka u Milanu. Međutim, dvije strane uspješno su povezali otac i sin Naletilić, Predrag i Marko, i deset minuta prije zatvaranja prijelaznog roka u Rusiji, svi su potpisali uvogor, a faksovima su ih međusobno potvrdili.

"Naravno da sam zadovoljan, odlazim u klub koji, kao i Šahtjor, ima velike ambicije, dobio sam bolje uvjete nego što sam ih imao u Donjecku, a i ono što je najvažnije - imat ću kontinuitet igara, što je najvažnije i meni, ali i reprezentaciji. Istina, draže bi mi bilo da sam otišao u neki od klubova iz &8220;lige petice&8221;, ali u krajnjem slučaju, važno je da sam prešao u klub u kojem ću stvarno biti broj jedan", rekao je Pletikosa za Jutarnji list. 

Pletikosa je inače sa Šahtjorom imao ugovor do ljeta 2009., jer je jednu godinu već morao produžiti, to je bio uvjet Ahmetova kad ga je prošle godine posudio Hajduku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene