Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Pobjeda Utaha, Giriček bez koša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U NBA ligi sinoć je odigrano 11 susreta, a nastupile su i momčadi u čijim redovima igraju hrvatski košarkaši. Utah Jazz Gordana Giričeka je slavio u Detroitu protiv Pistonsa 100:99, dok je Milwaukke Damira Markote izgubio pred svojim navijačima od Chicaga 90:99.

Utah je pobjedom protiv Detroita prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, što je bio njihov najduži niz bez pobjede ovec sezone. Junak dvoboja u Palace of Auburn Hillsu bio je Deron Williams koji je postigao 31 koš uz 10 asistencija, a zabio je i odlučujuću tricu 44 sekunde prije kraja utakmice kojom je Utah došla do vodstva od 100:96, što Pistonsi više nisu dostigli. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: 13. pobjeda Celticsa, 2 koša Giričeka u pobjedi Utaha Slika nije dostupna NBA: Giriček ubacio sedam koševa

Mehmet Okur je dodao 22 koša uz sedam skokova, dok je Carlos Boozer upisao 20 koševa, devet skokova i šest asistencija. Gordan Giriček je odigrao 20 minuta, ali je utakmicu završio bez postignutog koša, uz šut 0-4, no upisao je četiri skoka.

Domaćin je imao priliku za pobjedu, no Chauncey Billups je promašio šut sa zvukom sirene. Billups je utakmicu zaključio sa 26 koševa, četiri skoka i sedam asistencija, Tayshaun Prince je dodao 17 koševa, dok je Antonio McDyess upisao 16 koševa i devet skokova.

Milwaukke je odlično odigrao prve tri četvrtine dvoboja protiv
Chicaga, no igra Bucksa posve se raspala u posljednjih 12 minuta utakmice. Bullsi su zadnju dionicu igre dobili 32:17 nadoknadivši šest koševa zaostatka. Najzaslužniji igrači za veliki preokret Chicaga bili su Andres Nocioni (21), Ben Gordon (20) i Luolu Deng (19 koševa i 9 skokova). 

Hrvatski reprezentativac Damir Markota nije se pojavio na
parketu u dresu Milwaukeeja, a u redovima domaćina najefikasniji su bili Ersan Ilyasova (22 koša i 9 skokova), te Ruben Patterson (15 koševa, 11 skokova).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene