Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: 318 koševa u New Jerseyu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
New Jersey Netsi i Phoenix Sunsi odigrali su jučer navečer veličanstvenu utakmicu koja zasigurno ulazi među najbolje u povijesti NBA lige, a nakon 58 minuta igre i dva produžetka spretniji i sretniji bili su gosti koji su slavili s konačnih 161-157.

Tih 318 koševa četvrti je najveći broj poena postignutih u jednoj NBA utakmici u njezinoj 60-godišnjoj povijesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Kobe Bryant rasturio Jazzere Slika nije dostupna NBA: Nova pobjeda Utaha

Utakmica je čitavim svojim tijekom bila izjednačena o čemu svjedoče čak 34 izmjene vodstva i 21 izjednačenje, a oba su se sastava vraćala iz izgubljenih pozicija. 

Prvo je Steve Nash na isteku četvrte četvrtine ubacio tricu s kojom je odveo utakmicu u produžetak, da bi na isteku prvog dodatka Jason Kidd pogodio iz nemoguće situacije te tako izborio novih pet minuta. 

No, upravo je Kidd bio i tragičar utakmice, jer je 10 sekundi prije isteka drugog produžetka, kod rezultata 157-159, izgubio loptu, te tako onemogućio svoju momčad da izbori i treći produžetak. Nash je zatim pogodio oba slobodna bacanja i potvrdio pobjedu Sunsa.

Nash je bio prvo ime kod pobjednika postigavši 42 koša, što mu je rekord karijere, a tomu je pridodao 13 asistencija, Shawn Marion je dodao 33, Raja Bell 24, a Amare Stoudemire 23 za Sunse, dok je Jason Kidd sa 38 poena, te po 14 skokova i asistencija ostvario svoj 78. "triple-double" karijere čime se izjednačio s Wiltom Chamberlainom na trećem mjestu svih vremena u toj statističkoj kategoriji, Vince Carter, koji nije igrao produžetke zbog šest osobnih grešaka, je dodao 31, a Richard Jefferson 25 za Netse.

U velikom derbiju u Dallasu Detroit Pistonsi svladali su domaće Maverickse sa 92-82. Tayshaun Prince ubacio je 20, a Rasheed Wallace 19 za Pistonse, dok je standardno najbolji kod Mavsa bio Dirk Nowitzki sa 29 ubačaja.

Prvaci Miami Heat uspjeli su nakon produžetka kao gosti svladati Sacramento Kingse sa 93-91. Heat je u posljednje četiri minute regularnog dijela utakmice ispustio 12 koševa razlike, ali je Dwyane Wade u produžetku uspio ispraviti propušteno. Wade (32, 11 skokova, 9 asistencija) bio je najbolji kod pobjednika, a Mike Bibby (20) kod poraženih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene