Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na EP u plivanju 14 hrvatskih predstavnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska plivačka reprezentacija će na Europsko prvenstvo u 50-metarskim bazenima, koje se sljedećeg tjedna održava u Eindhovenu, nastupiti sa 14 natjecatelja - 12 plivača i dvije plivačice.

"Ove godine najvažnije natjecanje su Olimpijske igre u Pekingu, tako da će neki ovo EP iskoristiti za provjeru forme dok će drugi za cilj imati ispunjenje norme za nastup u Pekingu. Jako je važno što ranije ispuniti normu kako se ljeto ne bi provelo u lovu na normu, već u pripremama za nastup u Pekingu", kazao je direktor reprezentacije Tomislav Karlo, te potom pojedinačno naveo očekivanja od svakoga od plivača, ali i naglasio da će najvažniji cilj biti da se naša muška štafeta na 4x100 metara slobodno kvalificira za OI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manchester: Jovanović, Kožulj i Todorović u polufinalu Slika nije dostupna EP plivanje: Sanja Jovanović i Ivan Tolić u polufinalu

Najviše se očekuje od Sanje Jovanović koja je na nedavnom mitingu Zagrebačkog plivačkog kluba otplivala novi hrvatski rekord na 50 metara leđno, te u Eindhoven dolazi s najboljim prijavljenim vremenom. Usto, Jovanović ima četvrto prijavljeno vrijeme na 100 leđno, te je sama izjavila kako očekuje plasman u finale u tim disciplinama.

Duje Draganja je krajem prošle godine upravo u Eindhovenu isplivao A normu za Peking, ali na EP dolazi iz punog treninga, pa samim time od njega se ne očekuju vrhunska vremena.

"Radio sam po osam sati dnevno, te sam samo posljednjih tjedan dana imao za opuštanje, dok inače uoči velikih natjecanja imam po šest-sedam tjedana opuštanja. Ipak, nadam se da ću ostvariti dobra vremena, ali ukoliko isplivam svoja najbolja to će značiti da nešto nije u redu s pripremama", rekao je olimpijski doprvak na 50 slobodno.

Saša Imprić najavio je da u Eindhovenu želi isplivati državni rekord na 200 metara mješovito u disciplini u kojoj je daleko najbolji u Hrvatskoj, te već ima isplivanu normu za Peking.

Plivačka natjecanja u Eindhovenu počinju 18., a završavanju 24. ožujka.

Na EP u Eindhovenu nastupit će,

PLIVAČICE:

Sanja Jovanović - 50, 100 leđno i eventualno 200 leđno

Monika Babok - 50, 100 slobodno i 50 leptir

PLIVAČI:

Bruno Barbić - 50 i 100 slobodno

Igor Čerenšek - 50, 100, 200 slobodno, štafeta 4x100 slobodno

Ante Cvitković - 50, 100, 200 leđno

Mario Delač - 100 slobodno, štafeta 4x100 slobodno

Duje Draganja - 50, 100 slobodno, 50 leptir

Saša Imprić - 200 mješovito, 200 leđno

Gordan Kožulj - 100, 200 leđno

Aleksej Puninski - štafeta 4x100 slobodno

Vanja Rogulj - 50, 100 prsno

Dominik Straga - 200 slobodno

Mario Todorović - 50 slobodno, 50, 100 leptir

Ivan Tolić - 50, 100 leđno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene