Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moggi: 'Tražio sam najbolje suce za Juventus'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni akter afere stoljeća u talijanskom nogometu, sada već bivši menadžer Juventusa, Luciano Moggi (69), gostovao je u emisiji 'Quelli che il calcio,' na televizijskoj postaji RAI 2, što je izazvalo velike prosvjede dijela talijanske javnosti.

Bivši vladar 'calcia', koji je zbog namještanja sudaca i rezultata utakmica dobio zabranu od pet godina obavljanja svih funkcija u nogometu, branio se kako nije činio ništa nezakonito.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Serie A: Pobjede Intera i Juventusa

'Suce su zvali menadžeri svih klubova, ja sam jedino tražio da
Juventusu uvijek sude najbolji suci,' branio se Moggi, što je izazvalo zgražanje javnosti. 

Moggia se godinama smatralo najmoćnijim čovjekom
talijanskog nogometa, u nogometnom je svijetu bio utjecajniji i od Berlusconija. Njegov upliv na suce, igrače i agencije bio je potpun. 

Iznimno lukav i beskompromisan bio je 'glava hobotnice' nogometa, a njegov sin Alessandro gazda menadžerske agencije Gea, koja je kontrolirala i usmjeravala stotine igrača i trenera. 

Međutim, Moggi je ulovljen nakon prisluškivanja njegovih
telefonskih razgovora, Juventus je izbačen u drugu ligu i kažnjen oduzimanjem 17 bodova, dok su Fiorentina, Milan, Lazio i Reggina ostali u elitnom društvu, no također su im oduzeti bodovi. 

'Prije mog dolaska u klub Juventus godinama nije ništa osvojio. Sada će im se dogoditi isto, jer talijanskim nogometom vlada kartel o kojem na suđenju nije bilo niti govora. Oni neće dozvoliti da se Juve vrati na stare staze uspjeha,' izjavio je Moggi, no nije želio precizirati o kome se radi.

'Gostovanje Moggia u emisiji je nevjerojatno. Sramotno je što je taj čovjek dobio priliku govoriti na televiziji' Sandro Curzi, član Uprave RAI-a

Kada ga je novinar u studiju upitao je li istina da je za vrijeme poluvremena jedne utakmice nezadovoljan suđenjem zaključao suce u svlačionicu, Moggi je poludio.

'S tobom sam završio, više nikada neću progovoriti niti riječi,'
ljutio se Moggi.

Televizijska postaja RAI našla se na udaru kritika jer je posvetila medijski prostor Moggiju, protestirali su čak i njezini čelnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene