Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mauresmo osvojila Wimbeldon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska tenisačica Amelie Mauresmo pobjednica je trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona.


Mauresmo je u finalnom susretu nakon dva sata i dvije minute pobijedila Belgijanku Justine Henin-Hardenne 2:6, 6:3, 6:4 i tako postala prva Francuskinja koja je slavila na travi All England Cluba nakon 1925. godine i Suzanne Lenglen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wimbledon: Safin izbacio Đokovića Slika nije dostupna Wimbledon: Ančić na Llodru, Ljubičić sa Melzerom

- Ponosna sam na ovaj trofej. Nadam se da nakon finalnog meča više nitko neće pisati i govoriti da imam slabe živce i da ne mogu izdržati pritisak. Vjerujem da sam trijumfom u Wimbledonu pokazala da imam pobjednički karakter, poručila je francuska tenisačica koja je početkom godine slavila i na Australian Openu i to protiv iste suparnice. 

No, u Melbourneu je Henin-Hardenne predala meč zbog
bolesti, dok je ovoga puta poražena na terenu.

Belgijskoj tenisačici bilo je to drugo finale Wimbledona, no i drugi poraz. Prvi put izgubila je 2001. godine.

- Amelie je bila bolja i zaslužila je ovu pobjedu. U ključnim trenucima meča manje je griješila, kazala je Henin-Hardenne koja u riznici trofeja ima pet naslova sa Grand Slam turnira. Tri puta je slavila u Roland Garrosu (2003, 2005, 2006), te po jednom na US Openu (2003) i Australian Openu (2004).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene