Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marko Strahija oslobođen sumnje za uzimanje dopinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna plivačka federacija (FINA) obavijestila je Hrvatski plivački savez kako se Marko Strahija napokon oslobađa svake sumnje za uzimanje dopinga.

Koordinirana i brza akcija predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, direktora plivačke reprezentacije Ivana Varvodića i glavnog tajnika Hrvatskog plivačkog saveza Tomislava Karla, urodila je plodom te omogućila Marku Strahiji da se nakon operativnoga zahvata i oporavka ponovno vrati treniranju i nastupima na plivačkim natjecanjima, kao i nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu u kolovozu ove godine.

Pročitajte i ovo Provjereno: Rizo, Marko i Boro - 3 EMISIJA PROVJERENO Bili su kolege pa neprijatelji, a sada ponovno žive zajedno u rodnom Maglaju! Bivši ratni zapovjednici poručuju: ''Tko planira novi rat, na nas neka ne računa!'' Slika nije dostupna Biciklizam: Di Luca oslobođen sumnje za doping

Iako su dopinški nalazi još od 2003. i prve suspenzije u trajanju od dvije godine upućivali na uzimanje dopinga, sredinom prosinca prošle godine potvrđeno je da Marko Strahija u svojem organizmu vodi borbu s tumorom, a ne s nedopuštenim sredstvima.

Strahija (33) je tako dobio priliku za nastup na svojim trećim OI, a u karijeri, koju je obilježila bolest i sada potvrđeno neopravdano sumnjičenje za doping, ima srebro sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima na 200 leđno iz Moskve 2002. te broncu sa Europskog prvenstva u 50-metarskim bazenima iz Berlina 2002. u istoj diciplini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene