Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mamić: 'Ajax je ukupni favorit'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, gostujući u Temi dana Nove TV proglasio je Ajax favoritom u dvoboju s Dinamom u prvom kolu Lige prvaka, a Igora Štimca još jednom nazvao svojim prijateljem.

'Alax ima veći imperativ jer 18 godina zaredom nikada nije ispao u prvom kolu nikakvog natjecanja, osim toga Ajax je četverostruki europski prvak i teško je zamisliti kako će mu se sada to dogoditi', rekao je Zdravko Mamić napomenuvši kako zbog toga Ajax smatra favoritom za obje utakmice tj. za, kako je rekao, ukupnog pobjednika. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Zarada od finala 260 milijuna eura Slika nije dostupna Pranjić zabio Ajaxu

Interes za sutrašnju utakmicu Dinama s Ajaxom manji je od interesa koji je zabilježio interes za utakmicu s Werderom. Ipak je prodano dosta ulaznica, pa je za očekivati kako će atmosfera na stadionu biti dobra.

'Nemojte misliti da stvaram nekakav alibi, ovakav Dinamo se nema čega sramiti niti se traba ikoga bojati. Kada bi imali dan potpunog nadahnuća za svih jedanaest igrača Dinama, možemo pobjediti svakoga, pa tako i Ajax, ali trabamo za to i puno sreće. Ja u svakom slučaju priželjkujem pobjedu Dinama i vjerujem da ćemo je ostavariti bez primljenog gola', istaknuo je Mamić prognoziravši kako će Dinamo sam 'zabiti' najmanje jedan ili dva gola'.

Mamić je istaknuo kako nema dvojbe da bi bilo dobro da danas u Dinamu igraju i Eduardo i Čorluka i Kranjčar i Leko i svi igrači koji su, kako je rekao, prerano napustili klub. 

'Jedno su želje, a drugo su adekvatne mogućnosti, jer kada igrač dobije dobru ponudu teško ga je zadržati', kaže Mamić. 

Svoje, od navijača posebno napadane, izjave kako neće prodati neke igrače Mamić je nazvao iskrenima, te napomenuo kako se on tome nadao, ali je ispalo drugačije.

'Žao mi je što na sutrašnjoj utakmici neće igrati Mandžukić, koji je igrač ranga Eduarda da Silve, osim toga na Čorlukinoj poziciji imamo tri ozlijeđena igrača', istaknuo je Mamić.

Mamić je naglasio kako je Dinamo doveo i dobre zamjene za prodane igrače. Napomenuo je kako rad dinama u poslijednje dvije godine pokazuje rad i napredak. 

'Pretenciozno je misliti da mi možemo proći Arsenal ili Ajax, moramo se spustiti na zemlju. Mi smo bili 'odstreljeni' protiv Werdera. Da smo dali osam golova oni bi dali devet, da smo mi bili ikako opasni za njih dobili bi tri crvena kartona, to je stvarnost', kaže Mamić.

Priče o tome da se sa svojom tvrtkom nalazi u sukobu interesa Mamić je još jednom demantirao pozivajući se na zakon. 

Na pitanje o odnosu s Igorom Štimcem i osnivanju Lige 16 Mamić je rekao kako 'su on i Štimac privatno u jako dobrim odnosima'

'Ne znam zašto toliko gura tu Ligu 16, ona bi bila samo 'nož u leđa' hrvatskom nogometu. Mislim da se radi o čistom inatu, prkosu Dinamu i Zdravku Mamiću, jer se mi zalažemo za Ligu 12 ili čak 10,' zaključio je Mamić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene