Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Policija spriječila tučnjavu u Hamburgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici njemačke specijalne policije spriječili su unaprijed dogovorenu tučnjavu njemačkih i engleskih navijača u Hamburgu.

Tučnjava se trebala dogoditi u hamburškoj "Crvenoj četvrti" večer uoči susreta Lige prvaka između Werdera i Chelsea. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimka tučnjave Intera i Valencije Slika nije dostupna Liga prvaka: Liverpool nadigrao Barcelonu

"Otočani" su bili brojniji, na dogovoreno mjesto došlo ih je 150, dok je s druge strane stalo 100-tinjak Nijemaca. Srećom, policija je na vrijeme "provalila" akciju i spriječila moguće nerede.

Akcijom su rukovodili najviši policijski dužnosnici iz Hamburga, Bremena, Dortmunda i Londona, a u akciji na terenu sudjelovao je više od 150 "plavaca". Policija je privela 22 osobe. 

Što se tiče same utakmice kojoj je incident prethodio, Werder je na Weserstadionu pobijedio engleskog prvaka Chelsea 1:0, međutim Englezi su usprkos porazu osigurali plasman u osminu finala.

Pogodak odluke postigao je Per Mertesacker u 27. minuti. Werder će priliku za ulazak u drugi krug tražiti na Nou Campu protiv Barcelone i u slučaju pobjede ili neodlučenog ishoda izbacit će europskog prvaka i plasirati se među 16 najboljih momčadi.

Hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ nije nastupio za Werder, dok je Ivan Klasnić u igru ušao u sudačkoj nadoknadi.

U dvoboju petog kola B skupine Spartak i Bayern su u Moskvi pred 25.000 gledatelja odigrali bez pobjednika, 2:2.

Strijelci za Spartak bili su Maksim Kaliničenko (16) i Radoslav Kovač (72), dok je oba pogotka za Bavarce postigao Claudio Pizarro (22, 39). Bayern je i prije gostovanja u Moskvi osigurao plasman u osminu finala, dok Spartak samo čudo može odvesti do trećeg mjesta koje osigurava nastavak natjecanje u Kupu UEFA.

Euopski nogometni prvak Barcelona rutinski je odradio gostovanje u Sofiji protiv Levskog u susretu petog kola A skupine. Barca je na stadion Vasil Levski pobijedila rezultatom 2:0.

Pogotke su postigli Ludovic Giuly (4) i Andres Iniesta (64). Barcelona će u posljednjem kolu na Nou Campu protiv Werdera tražiti priliku za plasman u osminu finala i nastavak natjecanja osigurat će jedino pobjedom.

U susretu 5. kola C skupine nogometne Bordeaux je na stadionu Chaban Delmas pobijedio Galatasaray 3:1 i tako upisao prvu pobjedu u skupini.

Strijelci za francuskog doprvaka bili su Alejandro Alonso (22), Lilian Laslandes (47) i Julien Faubert (50), dok je poraz gostiju ublažio Junichi Inamoto (73). Galatasaray je od 59. minute igrao bez isključenog Arda Turana.

Ovom pobjedom Bordeaux je osigurao treće mjesto i nastavak natjecanja u Kupu UEFA.

U susretu petog kola C skupine Liverpool je na Anfieldu pobijedio PSV Eindhoven 2:0 i osigurao prvo mjesto u skupini.

Strijelci za "Redse" bili su Steven Gerrard (65) i Peter Crouch (89).

U susretu petog kola B skupine Inter je u Milanu pobijedio Sporting 1:0 i osigurao ulazak u osminu finala. Strijelac jedinog pogotka bio je Hernan Crespo u 36. minuti.

U susretu petog kola D skupine Valencia je na stadionu Mestalla pobijedila grčki Olympiacos 2:0. Ovom pobjedom "Šišmiši" su potvrdili prvo mjesto u skupini.

Strijelci su bili Miguel Angel Angulo (45) i Fernando Morientes (46). Uoči posljednjih 90 minuta Grci se nalaze na začelju skupine, no pobjedom u posljednjem kolu protiv Šahtara u Pireju osvojili bi treće mjesto u skupini i osigurali nastavak natjecanja kroz Kup UEFA.

U susretu petog kola D skupine Šahtar je na Olimpijskom stadionu u Donjecku pobijedio Romu 1:0. 

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Marica u 61. minuti. Ovom pobjedom Šahtar je ostao u igri za plasman u osminu finala. Ukrajinci će izboriti mjesto među 16 najboljih ukoliko u zadnjem kolu pobijede u Pireju grčki Olampiacos, a Roma izgubi u Rimu od Valencije.

Darijo Srna je odradio svih 90 minuta za Šahtar, dok Pletikosa nije bio u kombinaciji jer se još uvijek nije posve oporavio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene