Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Pobjede Reala, PSV-a i Manchestera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osmini finala Lige prvaka Real je na Santiago Bernabeu pobijedio minhenski Bayern 3:2, Manchester je slavio nad francuskim Lilleom 1:0, PSV je na Philips stadionu svladao Arsenal, a Milan je na Celtic parku uspio 'izvući' 0:0.

Ni Real ni Bayern ne stoje najbolje u domaćem prvenstvu, pa im je Liga prvaka ostala jedina šansa da ove sezone osvoje neki trofej. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Milanu pobjeda, Inzaghiju rekord Slika nije dostupna Video: Celtic lovi bod na San Siru

Realov trener Fabio Capello, odlučio se za jaču napadačku liniju nego što je uobičajeno. Počeo je s dva napadača, Ruudom van Nistelrooyom i Gonzalom Higuainom, plus Roberto Carlos kao lijevo krilo. Veznjaka Emersona ostavio je na klupi. 

Bayernov trener Ottmar Hitzfeld u prvih 11 ipak je stavio i engleskog internacionalca Owena Hargreavesa. 

Nakon samo 10 minuta, Real je zabio prvi gol. Asistent - Ruud van Nistelrooy, strijelac - Raul. No, vodstvo nije dugo trajalo, Bavarci su izjednačili već u 23. minuti pogotkom Brazilca Lucia.
 
Madrižani su se brzo oporavili od šoka i nekoliko minuta kasnije Beckham je iz kornera nabacio loptu u šesnaesterac i ponovno Raul za 2:1. 

Beckham, otkako je 'otpisan', igra možda najbolje u posljednje dvije godine. U 34. minuti iz slobodnog je udarca loptu prebacio do van Nistelrooya koji postiže Realov treći pogodak. 

U drugom poluvremenu Real je nastavio napadati. Beckham je nabacio loptu Higuainu, no Kahn je bio na pravom mjestu. Nekoliko minuta kasnije, opet Beckham. Slodoban udarac s 25 metara išao bi ravno u mrežu da vratar Bayerna nije reagirao.

No tada je krenula dominacija Bayerna. Ubrzo nakon ulaska u igru, Claudio Pizarro propustio je dvije šanse da prevari Ikera Casillasa. I kada se već činilo da je sve gotovo, dvije minute prije kraja van Bommel je uspio smanjiti na konačnih 3:2.

Lille - Manchester 0:1

Lille je Manchester ugostio u Lensu jer njihov stadion ne zadovoljava uvjete. Prvo poluvrijeme, iako je dominirao Manchester, nije bilo pogodaka. U 62. minuti domaćini su mislili da su poveli, no sudac je poništio pogodak zbog guranja u šesnaestercu.

Samo 7 minuta prije kraja utakmice Ryan Giggs dao je Manchesteru neprocjenjivo vodstvo od 1:0 u gostima kod Lillea. Vratar francuske momčadi, Tony Sylva, još je namještao živi zid kada je Giggs iz slobodnog udarca pucao ravno na gol. Pritužbe domaćih igrača da je Velšanin prebrzo izveo slobodan udarac nizozemski sudac Eric Braamhaar nije uvažio i pogodak je priznat. 

Lillovi igrači umalo su napustili teren, a na tribinama su izbili neredi. Jedan navijač Manchestera je preskočio ogradu i prišao vrataru Edwinu van der Saaru, pa su ga na tribine morali vratiti redari, što je izazvalo nezadovoljstvo ostalih navijača "crvenih vragova".

Nitko na sreću, nije ozlijeđen, no policija je morala baciti suzavac da bi smirila situaciju. 

PSV - Arsenal 1:0

Na Philips stadionu gotovo cijelu utakmicu dominirao je Arsenal, no nisu imali sreće. U 61. minuti propuštene prilike Engleza kaznio je Edison Mendez kada je s 25 metara pogodio desni donji kut vratara Jensa Lehmanna.

PSV-ov 25-godišnji Sun Xiang, koji je u 66. minuti zamijenio je Manuela Da Costu, ušao je u povijest Lige prvaka kao prvi Kinez u tom natjecanju. 

Celtic - Milan 0:0

Na Celtic Parku, unatoč pomanjkanju napadača, dominirao je Milan. Bilo je nekoliko prilika za pogodak, no utakmica je ipak završila 0:0. 

Milanov napadač Alberto Gilardino, koji se nedavno oporavio od ozljede koljena, u 26. minuti imao je najbolju šansu, no vratar Celtica Artur Boruc spremno je reagirao. 

U 39. minuti, slododan udarac na gol Milana 'ispalio' je Japanac Shunsuke Nakamura, ali Željko Kalac je bio na mjestu. Slična situacija ponovila se i u 60. minuti. Ponovno Nakamura, no ovaj puta lopta je završila u živom zidu. 

Uzvrati se igraju 7. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene