Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: 7 klubova u osmini finala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bayernu, Liverpoola, PSV-u, Valenciji, Lyonu i Real Madridu, plasman u osminu finala Lige prvaka osigurao je i Milan.

U dvoboju petog kola H skupine AEK je u Ateni pobijedio Milan 1:0 i došao u priliku u zadnjem kolu izboriti plasman u osminu finala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Barca prošla, Inter ostao bez rekorda Slika nije dostupna Liga prvaka: U osmini finala i Real i Lyon

Pobjednički pogodak postigao je Julio Cesar iz slobodnog udarca u 32. minuti. Hrvatski reprezentativac Dario Šimić nije nastupio za Milan.

Talijani su se probili u drugi krug premda su izgubili na gostovanju u Ateni od AEK-a. Vrata drugog kruga Milanu je otvorio Anderlecht, koji je zaustavio Lille, pa uoči posljednjih 90 minuta Milan ima četiri boda više od Lillea na trećem mjestu. Francuzi u posljednjem kolu pobjedom na San Siru mogu preskočiti AEK, ali ne i Milan. 

Danas su na rasporedu susreti petog kola skupina A, B, C, D i veliku priliku za osiguranje vize za ulazak u drugi krug i prije
posljednjeg kola imaju Chelsea, Inter i Roma. 

U susretu petog kola G skupine Porto je u Moskvi pobijedio CSKA 2:0 i stigao korak do plasmana u osminu finala elitnog nogometnog natjecanja.

Portugalcima za plasman u drugi krug natjecanja sada treba bod u posljednjem kolu protiv Arsenala.

CSKA je nakon četiri kola bio lider skupine sa dvije pobjede i dva remia, bez primljenog pogotka i Moskovljani su bili u prilici pobjedom protiv Porta osigurati mjesto u osmini finala. 

No, Porto je odigrao sjajnu utakmicu i posve zasluženo je dohvatio tri boda golovima Ricarda Quaresme (2) i Luisa Luchoa Gonzaleza (61). U redovima domaćina posljednje 24 minute odigrao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić. 

U susretu petog kola F skupine Benfica je na stadionu Luz pobijedila danski FC Kopenhagen 3:1 i tako ostala u igri za plasman u osminu finala.

Strijelci za Benficu bili su Leo (14) i Fabrizio Miccoli (16, 37), dok je poraz gostiju ublažio Marcus Allbaeck (89).

U susretu petog kola H skupine Lille i Anderlecht su u Lensu na stadion Felix Bollaert odigrali bez pobjednika 2:2.

Domaćin je dva puta vodio golovima Petera Odemwingiea (28) i Nicolasa Fauverguea (47), no Belgijance je spasio Mbo Mpenza (38,49). Posljednje dvije minute Anderlecht je igrao bez isključenog Jelle van Dammea (88).

Ovim rezultatom Lille je ostao u igri za plasman u drugi krug, dok Anderlecht više nema nikakvih izgleda dohvatiti jednu od prve dvije pozicije. 

U susretu 5. kola E skupine Real Madrid i Lyon su na Santiago Bernabeu odigrali 2:2.

Lyon je vodio 2:0 golovima Johna Carewa (11) i Florenta Maloude (31), no "Kraljevski klub" je u nastavku utakmice izjednačio, a pogotke su postigli Mahamadou Diarra (39) i Ruud van Nistelrooy (83). 

U posljednjoj minuti utakmice van Nistelrooy je imao priliku osigurati pobjedu za Real, no Coupet je obranio njegov udarac s bijele točke.

Osvojivši bod u Madridu Lyon je osigurao prvo mjesto u skupini. 

U susretu petog kola F skupine Celtic je u velikom "otočkom" derbiju u Glasgowu pobijedio Manchester United 1:0.

Pogodak odluke postigao je iz slobodnog udarca Shunsuke Nakamura u 81. minuti. Manchester je u 90. minuti imao priliku osvojiti bod, koji bi mu osigurao plasman u osminu finala, no Louis Saha je zapucao kazneni udarac, točnije vratara Celtica, Boruc sjajno je obranio. 

Ovom pobjedom Celtic je odškrinuo vrata drugog kruga i sam ovisi o svojoj sudbini. Pobjedom u Kopenhagenu plasirat će se u drugi krug.

U susretu petog kola G skupine Arsenal je na Emirates stadionu daleko teže nego što se očekivalo pobijedio njemački HSV 3:1.

Gosti su poveli sjajnim pogotkom Rafaela van der Vaarta u 4. minuti i prednošću HSV-a završen je prvi dio. 

U nastavku utakmice Arsenal je izjednačio pogotkom Robina van Persiea (52), a potom je nakon velike pogreške vratara Waechtera Emmanuel Eboue u 83. minuti doveo domaćine
do vodstva. Pobjedu "Topnika" potvrdio je Julio Baptista u 88.
minuti.

U susretu petog kola E skupine Steaua i Dynamo Kijev su u Bukureštu odigrali 1:1.

Dynamo je poveo pogotkom Florina Černata (29), a izjednačio je Nicolae Dica (69). Steaua je ovim bodom osigurala treće mjesto i nastavak natjecanja u Kupu UEFA. 

Lista strijelaca

Nakon nepotpunog petog kola na prvom mjestu ljestvice strijelaca nalaze se Didier Drogba i Kaka sa po pet postignutih pogodaka.

5 - Didier Drogba (Chelsea), Kaka (Milan)

4 - Fernando Morientes (Valencia), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid)

3 - Peter Crouch (Liverpool), Julio Cruz (Inter), Kenny Miller
(Celtic), Lisandro Lopez (Porto), Luis Garcia (Liverpool), Raul (Real Madrid), Louis Saha (Manchester United), Francesco Totti (Roma), David Villa (Valencia), Nicolae Dica (Steaua), Lucho Gonzalez (Porto)

2 - Arouna Kone (PSV), Valentin Badea (Steaua), Karim Benzema (Lyon), Nery Alberto Castillo (Olympiacos), Fred (Lyon), , Michalis Konstantinou (Olympiacos), Claudio Pizarro (Bayern), Bastian Schweinsteiger (Bayern), Tiago (Lyon), Umit Karan (Galatasaray)...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene