Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Larsson u zatvor zbog udaranja suparnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih nogometnih zvijezda Švedske u posljednjih 10-ak godina, trenutno se nalazi pod istragom policije zbog udaranja suparničkog igrača u trbuh tijekom utakmice. Henrik Larsson mogao bi u zatvor zbog napad na Jona Jonssona, igrača Elfsborga.

Nogometna veličina i slava nemaju puno utjecaja na policiju u Švedskoj. Naime, tamošnje snage reda pokrenule su istragu nakon što je, kako je rekao policijski glasnogovornik, 'privatna osoba' prijavila incident u kojemu je Henrik Larsson udario u trbuh Jona Jonssona, igrača Elfsborga.

Pročitajte i ovo Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran" Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

Incident se dogodio tijekom subotnje četvrtfinalne kup utakmice između Helsingborga (za koji je Larsson postigao drugi pogodak) i Elfsborga, koja je nakon 90 minuta završila neodlučeno, 4:4. Helsingborg je tek nakon jedanaesteraca prošao u polufinale.

Larsson, bivši igrač Celtica i Barcelone, švedskim je novinarima u nedjelju izjavio kako nije udario Jonssona, nego ga tek odgurnuo. Je li bilo baš tako na kraju će pokazati policijska istraga, a hoće li sve završiti i na sudu odlučit će državni tužitelj nakon završetka istrage koju vodi Sven-Erik Alhem.

'Za mene nema nikakvih dvojbi. Važno je da javnost vidi da se sve društvene norme primjenjuju i na slavne i uspješne, pa bili oni i sportaši. Ovdje je tek pitanje je li Larsson počinio napad ili nije. Ako utvrdimo da jest, tad će biti prijavljen državnom tužitelju', vrlo oštro je komentirao cijeli slučaj Alhem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene