Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup UEFA: Bayer izbacio HSV, Fiorentina Everton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon odigranih uzvratnih utakmica osmine finala Kupa UEFA poznati su i prvi četvrtfinalisti - Bundesligaši Bayern i Bayer iz Leverkusena, ruski Zenit, španjolski Getafe, talijanska Fiorentina i nizozemski PSV.

U dramatičnim uzvratnim dvobojima Bayer je izbacio Hamburger SV, a Zenit Marseille i to zbog više postignutih golova u gostima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kup UEFA: Rangersi preko penala do finala Slika nije dostupna Kup UEFA: Bayern, Getafe i Galatasaray osigurali prolaz

Nakon 1-0 u Leverkusenu Bayer je na poluvremenu uzvrata njemačkog dvoboja protiv HSV-a i u Hamburgu imao prednost od jednog pogotka, te se činilo kako će se bez problema plasirati dalje. 

No, u drugih 45 minuta domaći su igrali sjajno, stalno prijetili vratima Bayera, postigli tri pogotka, ali i primili još jednoga iz protunapada, te se oprostili od daljnjeg natjecanja. Bayer je poveo preko Barbareza (18), na 1:1 izjednačio je Trochowski (53), novo vodstvo Bayeru donio je Gekas (56), da bi se HSV ponovno vratio u igru pogovima Guerrera (64) i Van der Vaarta (80). 

No, u posljednjih 10 minuta nisu uspjeli još jednom pronaći put do Adlerove mreže. Hrvatski reprezentativac Ivica Olić igrao je za HSV do 76. minute.

Zenit je pogocima Pavela Pogrebnjaka (39, 78) nadoknadio zaostatak od 1:-3 iz Marseillea, te se plasirao u četvrtfinale zahvaljujući pogotku u gostima. Hrvatski igrač Ivica Križanac odigeao je čitavu utakmicu za Zenit.

Hamburger SV (Njem) - Bayer (Njem) 3-2 (Trochowski 53, Guerrero 64, Van der Vaart 80 / Barbarez 18, Gekas 53) (0-1)

Zenit (Rus) - Marseille (Fra) 2-0 (Pogrebnjak 39, 78) (1-3)

Bayern (Njem) - Anderlecht (Bel) 1-2 (Lucio 9 / Akin Serhat 20, Jakovenko 35) (5-0)

Getafe (Špa) - Benfica (Por) 1-0 (Albin 77) (2-1)

Everton (Eng) - Fiorentina (Ita) 2-0 (A. Johnson 16, Arteta 67) (0-2); 11-erci: 2-4

PSV Eindhoven (Niz) - Tottenham Hotspur (Eng) 0-1 (Berbatov 81) (1-0); 11-erci: 6-5

Danas igraju: 

Werder (Njem) - Rangers (Ško) (0-2)

Sporting (Por) - Bolton Wanderers (Eng) (1-1)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene