Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kostanić-Tošić: Uvijek mi je bila čast igrati za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susretu protiv Japana u Dubrovniku 1998. u hrvatskoj Fed Cup reprezentaciji debitirala je tada 16-godišnja Splićanka. U međuvremenu su se u nacionalnom sastavu promijenila mnoga lica, no Jelena Kostanić-Tošić bila je u ekipi gotovo u svakoj prilici.

Toliko često da će predstojeći okršaj - ponovno protiv Japana - u Mikishiju 2. i 3. veljače, označiti već devetu godinu njezina nastupanja u Fed Cupu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fed Cup: Španjolke i Ruskinje u finalu Slika nije dostupna Fed Cup: Ana Ivanović ne igra zbog bolesti

- Nisam igrala samo kad sam bila ozlijeđena ili kad je bilo moje
vjenčanje. Pogotovo volim igrati kad je cijela ekipa dobra, a vjerujem da izbornik Goran Prpić može potvrditi da sa mnom nikad nije imao problema, kaže Jelena.

- Igranje za reprezentaciju je drugačije nego na turnirima. Tamo igraš za sebe, a ovdje je velika odgovornost, jer igraš za cijelu ekipu, za nacionalni sastav. Nekima to ne znači mnogo, no meni je dovoljno kad vidim s koliko ponosa igraju rukometaši i nogometaši. To je velika čast, dodala je.

U prethodnih osam godina u reprezentaciji Jelena Kostanić-Tošić u dva je navrata osvojila sva tri moguća boda u jednom susretu, protiv Češke u Bolu 2002. za pobjedu 3-2, te protiv Tajlanda u Phuketu 2005., također za pobjedu 3-2.

- Najdraže su mi pobjede iz Tajlanda, jer su uvjeti bili teški. A kad
se sjetim pojedinačnih mečeva svaka pobjeda je draga, a svaki poraz razočaravajući, rekla je Jelena Kostanić-Tošić.

U subotu i nedjelju slijedi susret s Japanom. Kakve su procjene?

- Sigurno je da uvjeti više odgovaraju Japankama. Lopte ne odskaču i zbog velike hladnoće su promijenile svojstva u korist domaće ekipe. Bit će vrlo brze, a to njima više odgovara. Ovo je jednaka podloga na kakvoj se igra US Open, no uz 15 stupnjeva Celzija višu temperaturu sve bi se promijenilo, takvi uvjeti bi meni više odgovarali. Bit će teško, ali nadamo se pobjedi, rekla je Jelena Kostanić-Tošić.

Najviše godina u Fed Cup reprezentaciji:

11 - Iva Majoli

9 - Silvija Talaja

8 - Jelena Kostanić-Tošić

6 - Karolina Šprem

5 - Maja Murić

4 - Nadin Ercegović

4 - Matea Mezak

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene