Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kobe Bryant i službeno potvrđen kao dobitnik MVP nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što su mediji najavili prošlog tjedna jučer je i službeno potvrđeno. Košarkaš LA Lakersa Kobe Bryant dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige u ovoj sezoni.

Bryant je u glasovanju novinara koji prate NBA ligu dobio 1.100 bodova, a na drugom mjestu završio je "playmaker" New Orleans Hornetsa Chris Paul sa 894 boda. Slijede Kevin Garnett iz Bostona (670 bodova), LeBron James iz Clevelanda (438) i Dwight Howard iz Orlanda (60).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Bryant četvrt put za redom do 50 poena Slika nije dostupna Bryant rekao 'Puši ku...'

Bryantu, koji je dva puta bio najbolji strijelac lige i tri puta prvak sa Lakersima, ovo je prva nagrada za MVP-a sezone. On je ove sezone imao prosjek od 28,3 koša, 6,3 skoka i 5,4 asistencije po utakmici, a njegovi LA Lakersi su ligaški dio sezone završili kao prva momčad Zapadne konferencije sa omjerom od 57 pobjeda i 25 poraza.

Kobe Bryant već je bio dva puta u igri za najkorisnijeg igrača lige, ali je uvijek na kraju završio na trećem mjestu.

"Ovo je prekrasan i doista poseban dan za mene, jer sam mislio da nikad neću dobiti ovu nagradu. No, moram reći da ovo nije nagrada samo meni, već čitavoj momčadi. Oni me čine boljim nego što stvarno jesam, oni su moja braća i nema riječi kojima bi im se zahvalio", izjavio je 29-godišnji Bryant na tiskovnoj konferenciji u Los Angelesu.

Bryantu će nagradu u srijedu, uoči utakmice LA Lakersa i Utah Jazza, uručiti komesar NBA lige David Stern.

On je četvrti košarkaš u povijesti Lakersa koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige. Prije njega to su ostvarili Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson i Shaquille O'Neal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene