Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlović osvojio prvi turnir u karijeri!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivo Karlović osvojio je prvi turnir u karijeri pobijedivši u finalu zemljanoga turnira u Houstonu Argentinca Mariana Zabaletu sa 6:4, 6:1, što znači da je Zagrepčanin osvojio turnir bez izgubljenoga seta.

Dvadesetodmogodišnjem Karloviću je ovo bilo treće ATP finale u karijeri, gubio je 2005. na travi Quennsa i ove godine na betonu San Josea, ali mu je uspjelo doći do naslova na zemlji, podlozi koja bi mu trebala najmanje odgovarati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blake osvojio turnir u New Havenu Slika nije dostupna ATP Hertogenbosch: Ljubičić u finalu

"Jednostavno ne mogu vjerovati da sam osvojio turnir na zemlji i to moj prvi uopće u karijeri. Ovo ću pamtiti cijeli život", rekao je najviši (2.08 metara) tenisač na ATP Touru odmah nakon pobjede.

Karlović je u 78 minuta igre potpuno nadigrao Zabaletu, koji je držao servis do 10. igre prvoga seta, a potom odmah izgubio i sljedeći u drugom gemu drugoga seta. "Div sa Šalate" je imao 10 as-servisa, visok postotak prvoga servisa koji su redovito išli preko 215 kilometara na sat, te je spasio svih pet "break-lopti" na svoj početni udarac. 

Karlović je inače u nizu pobjeda u Hooustonu - Becker, Haas, Montanes i Zabaleta - svoj početni udarac izgubio samo jednom, protiv Beckera u prvom kolu. U 2. kolu susret mu je bez borbe predao Argentinac Hartfield.

Za pobjedu u najvećem gradu Teksasa Karlović je dobio 175 ATP bodova i 65.850 dolara, čime je Zagrepčanin dosad u karijeri osvojio milijun i pol dolara od turnira.

Karlović će nakon pobjede opet ući među prvih 100 tenisača svijeta - prije Houstona je bio 108.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene