Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: U 98 ekstremnih navijačkih skupina preko 20.000 huligana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt navijača Lazija u nedjelju i izgredi nogometnih huligana i sukobi s policijom koji su uslijedili širom Italije postali su top-tema u talijanskim medijima. Objavljena je i studija Ministarstva unutarnjih poslova u kojoj se navodi da je u Italiji postoji i aktivno djeluje 98 esktremnih navijačkih skupina s više od 20.000 registriranih huligana.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Slika nije dostupna Italija: Hitan sastanak nakon tragičnog nogometnog vikenda

Prema toj studiji 63 navijačke skupine sa 14.630 članova pripadaju ekstremnoj desnici, a 35 grupacija sa 5.725 huligana gravitiraju radikalnoj ljevici i bliski su anarhističkim skupinama.

Studija kao najopasnije navijačke skupine navodi pristalice Napolia, te navijače drugoligaških klubova Hellas Verone i Salernitane, dok su kao opasni zavedeni navijači Brescie, Atalante, Genoe i Catanie. 

>> Italiji zbog ubojstva vikend bez nogometa

>> Video: Policajac ubio navijača Lazia

Talijanski mediji posebno naglašavaju da su se u izgredima u nedjelju i borbi protiv policije udružili huligani AS Rome i Lazia, što je do sada bilo u potpunosti nezamislivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene