Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Protiv policajca podignuta optužnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv talijanskog policajca, 31-godišnjeg Luigija Spaccatorelle, iz čijeg je pištolja ubijen navijač Lazia, 26-godišnji Gabriele Sandri, podignuta je optužnica za ubojstvo iz nehaja.

Optužnica je podignuta nakon što je policajac Spaccatorella saslušan u vezi događaja u kojem je smrtno stradao navijač Lazia, a što je dovelo do nereda u Rimu i drugim gradovima, te prekida i odgoda nekih utakmica.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Ilustracija Produljene mjere opreza Podignuta optužnica protiv 42 navijača zbog izazivanja nereda u središtu Zagreba

'Nisam ciljao nikoga. Bio sam udaljen najmanje 200 metara, kako sam mogao ciljati. Prvi pucanj sam ispalio u zrak, a drugi je slučajno ispaljen dok sam trčao', plačeći je izjavio
Spaccatorella u Arezzu. On je svoju službu započeo prije 12 godina u Kalabriji, zatim je nastavio u Palermu i sada u Arezzu.

'Uništio sam dvije obitelji, onu mladića i svoju', kazao je suznih očiju mladi policajac, koji je bio na drugoj strani autoceste, na benzinskoj postaji Badia al Pino kada je javljena uzbuna zbog
sučeljavanja na suprotnoj strani. Krenuo je prema naznačenom mjestu s pištoljem u rukama i tom prilikom je ispalio smrtonosni metak.

Predsjednik talijanskog Zastupničkog doma Fausto Bertinotti izjavio je kako je potrebno ograničiti upotrebu oružja na samo opasne slučajeve, a ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato, koji će u utorak iznijeti slučaj u parlamentu, izjavio kako je kako je potrebno provesti već donesene mjere o suzbijanju nasilja na talijanskim stadionima.

Predsjednik države Giorgio Napolitano izrazio je zabrinutost zbog nasilja na i oko stadiona.

U noći između nedjelje i ponedjeljka radikalni pripadnici navijačkih skupina Lazia i Rome su se ujedinili i napali neke policijske postaje u Rimu pokraj Olimpijskog stadiona. Zapaljena su vozila, napadnuta je zgrada Olimpijskog odbora, te je bacano kamenje na policijske postaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene