Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Navijaču 2 i pol godine zatvora za ubojstvo policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Cataniji na Siciliji izrekao je kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora za navijača Antonia Spezialea (18) koji je bio optužen za ubojstvo policajca Filippa Racitija (40) ispred stadiona u Cataniji.

Mladi navijač je osuđen za pružanje otpora policiji s otežavajućim okolnostima. Tužiteljstvo je tražilo kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora.

Pročitajte i ovo Ubijen 29-godišnjak AEK-a Tragedija u Ateni Grčki mediji objavili uznemirujuću snimku posljednjih trenutaka ubijenog navijača AEK-a Slika nije dostupna U Cataniji uhićene 34 osobe

Sudski proces se odnosio na nerede koji su izbili 2. veljače 2007. ispred stadiona Massimino u Cataniji za vrijeme utakmice Catania-Palermo. U neredima je smrtno ranjen policajac Raciti, a odmah je uhićen Speziale koji je priznao svoje sudjelovanje u neredima i sukobima s policijom, ali je negirao da je smrtno udario policajca.

Raciti je umro u bolnici, a istraga nije dokazala da je smrtni udarac zadao mladić. Bilo je pretpostavki da je u policajca udario policijski automobil koji je naglo krenuo na navijače koji su bacali kamenje i razne predmete na policiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene