Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska - Moldavija 1:0

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom pripremnom susretu uoči početka Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Rijeci pobijedila Moldaviju 1:0. Jedini pogodak postigao je Niko Kovač u 30. minuti.

Prva od dvije generalne probe hrvatske vrste uoči EURO-a završila je rezultatski očekivano. Trijumfom odabranika Slavena Bilića. Nažalost, ne toliko izraženo kao što se očekivalo, međutim pripreme su tek na polovici i hrvatski igrači daleko su od prave forme. Pobjednika je odlučio pogodak glavom Nike Kovača u 30. minuti nakon sjajnog ubačaja Rakitića iz kornera. Bilić je današnjoj utakmici pružio priliku 17-orici igrača. Dario Knežević je bio na poštedi zbog problema s koljenom, dok su Niko Kranjčar, Darijo Srna i Mladen Petrić propustili utakmicu zbog umora.

Pročitajte i ovo Ilustracija na velikom oprezu U ovoj europskoj zemlji strahuju da su iduća meta Rusije: "Očekujemo destabilizirajuće akcije" Vladimir Putin novi sukob na pomolu? Institut za rat upozorava: Rusi se pripremaju za rat protiv još jedne zemlje?

Sve bitno dogodilo se u prvom poluvremenu u kojem je hrvatska reprezentacija pružila solidnu partiju. Stalnim pritiskom na zadnju liniju stalno je stvarala probleme suparnicima. U prvih 45 minuta hrvatski igrači stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika, a najbolje su imali Olić, Modrić, Rakitić i Budan. Moldavija je prvi udarac prema našim vratima uputila u 20. minuti, a prvi u okvir vrata tek u 75. minuti. U nastavku utakmice izbornici su brojnim izmjenama ubili ritam igre i na Kantridi se gledala uspavanka. U drugom poluvremenu bilo je čak deset izmjena i bilo je teško očekivati pravu igru. Gosti su čak imali bolje prilike, a u dva navrata nas je spasio Pletikosa.

Prije odlaska u Austriju hrvatska reprezentacija će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, 31. svibnja protiv Mađarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene