Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska dobila rukometni SP 2OO9. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2OO9. godine!!! Takvu je odluku donio Izvršni odbor Međunarodne rukometne federacije koji je zasijedao u subotu u njemačkom gradu Herzogenauerachu.

U konkurenciji s Češkom, Grčkom i Rumunjskom, Hrvatska je dobila tu čast i potvrdila ogromni ugled koji ima u rukometnom svijetu. Nakon Europskog prvenstva za muškarce 2OOO. godine, te uspješne organizacije Svjetskog prvenstva za žene, Hrvatska je dobila organizaciju još većeg i uglednijeg natjecanja - vjerojatno i najvećeg u dosadašnjoj samostalnoj sportskoj povijesti.

Pročitajte i ovo PR Podcast "Na entu" Sandra Perković i Ivan Mikulić otkrili tajne uspješnih priprema za Tokio u podcastu "Na entu" PR Podcast «Na entu» Mihovil Španja i Damir Martin nisu očekivali ovakve izazove u prvoj emisiji podcasta «Na entu»

- Hrvatski je rukomet - kao i obično - pobijedio! Potvrda je to odličnog rada u našem savezu te ugleda i rejtinga koji hrvatski rukomet ima u svijetu - ponosno je nakon odluke IO-a IHF-a izjavio predsjednik HRS-a Željko Kavran.

Zaista je to velika pobjeda koju je izborio hrvatski rukometni lobi. U Herzogenauerachu je velika hrvatska delegacija zaista imala razloga za slavlje - kao što to ima pravo i cijela Hrvatska.

- U postavi naše delegacije su ispred Saveza bili dopredsjednik Zoran Gobac, tajnik Damir Poljak te direktor marketinga Silvio Njirić, s nama su bili i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i član MOO-a Antun Vrdoljak. 

Naša je završna prezentacija bila najbolja od svih i jedini smo je odradili na tri jezika što je, očito je, impresioniralo članove IO-a da odluku donesu već u prvom krugu glasovanja, što znači da smo zaista bili najbolji. Odlučivanje je uistinu kratko trajalo, što pokazuje da nije bilo puno dvojbi. 

Očito je da su pismo potpore predsjednika RH Stjepana Mesića i jamstvo Vlade RH bili dovoljni da uvjere rukometne čelnike da je Hrvatska u stanju organizirati tako veliko natjecanje bez obzira na trenutačno manjkavu infrastrukturu te manjak dvorana koje zadovoljavaju kriterije IHF-a. Uostalom, Hrvatska je nebrojeno puta demonstrirala velike organizacijske sposobnosti.

Sada su na redu hrvatski reprezentativci da na SP-u početkom 2OO7. u Njemačkoj poluče što bolji rezultat i po mogućnosti u Hrvatskoj brane naslov prvaka svijeta. Snovi su se hrvatskim rukometašima i rukometnim djelatnicima počeli odavno ostvarivati. Zašto ne očekivati nastavak lijepog niza...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene