Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Henry u lovu na Platinijev rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što mu to nije uspjelo u susretu protiv Slovačke, napadač francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry pokušat će oboriti rekord Michela Platinija u dvoboju protiv svjetskih prvaka Talijana.

Sadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini najbolji je strijelac francuske reprezentacije sa 41 pogotkom, dok je Henry do sada postigao 40 pogodaka. Posljednji je zabio u prijateljskom susretu protiv Slovačke (1:0), a iako je imao još nekoliko sjajnih prilika nije uspio postići i drugi pogodak čime bi se izjednačio s francuskom legendom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Henry opet na tribinama Slika nije dostupna Thierry Henry prelazi u Manchester?

"Nigdje mi se ne žuri. Ne želim da se utakmice francuske
reprezentacije prate zbog rekorda. Nama je utakmica protiv Italije iznimno važna i uopće nije bitno hoću li ja dostići ili prestići Platinija," poručio je Henry.

>> Barcelona na Henryju već zaradila više od 6 milijuna eura

Platiniju su do brojke 41 trebale 72 utakmice, dok je Henry 40 pogodaka postigao u 93 nastupa. Međutim, niti jedan nije uspio doseći nevjerojatan učinak Justa Fontainea koji je postigao 30 pogodaka u 21 nastupu. Fontaine je postigao i najviše pogodaka na jednom World Cupu - čak 13 na SP-u 1958. godine.

"Platini i Fontaine su ponajveće francuske nogometne legende. Za mene je dovoljno što se nalazim u njihovom društvu," dodao je Henry.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene