Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Henry je najbolji, a ja ću dati sve od sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eduardo Da Silva prošao je danas liječnički pregled te potpisao četverogodišnji ugovor za Arsenal i nešto kasnije na Emiratesu je pozirao sa svojim novim dresom s brojem 9.

'Devetka na leđima, baš kao nekada Davor Šuker u istom klubu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Eduardo zabio Sevilli Slika nije dostupna Arsenal-Manchester City 1:0

'Prvi dojmovi su odlični, grad je lijep, klub je velik. Sretan sam i uzbuđen', kazao je Eduardo te dodao da je vrlo zadovoljan tretmanom u Arsenalu. 

Na novinarski upit kako će se nositi s pritiscima da je upravo on Henryjev nasljednik, da Silva je priznao da će biti teško jer je Henry najbolji napadač na svijetu, no naglasio je da će dati sve od sebe. 

'Najbitnije je da klub i navijači budu zadovoljni', istaknuo je.

Ponovio je da mu je žao što je otišao iz Hrvatske, a navijačima poručuje da se nada kako će mu se još jednom u životu pružiti prilika da zaigra u hrvatskoj ligi.

Iako i sam Eduardo kaže kako je nemoguće nadomjestiti Henryja, Wenger ipak nešto slično očekuje - barem 15 do 20 golova po sezoni.

Borit će se za poziciju jednog od tri napadača koji igraju iza Adebayora kao prve špice. Glavni konkurenti su mu, dakle, Van Persie, Hleb, Walcott i Ljungberg. 

Inače, ugovor s Arsenalom će postati valjan tek kada Eduardo dobije radnu dozvolu, za što je potrebno u posljednje dvije godine imati minimalno 75 posto nastupa za hrvatsku reprezentaciju, što on ima. 

Inače, potvrđeno je da odšteta Dinamu iznosi 11 milijuna eura. Arsene Wenger oduševljen je novim pojačanjem. 

- Eduardo je opasan i inteligentan igrač i veliki dobitak za naš klub, bile su samo neke od riječi pohvale upućene hrvatskom napadaču.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene