Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grobari pokopali Partizan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Disciplinska komisija UEFA-e izbacila je Partizan iz Kupa UEFA zbog nereda njegovih navijača na utakmici prvog pretkola u Mostaru protiv Zrinjskog prošlog četvrtka.

Crno-bijeli tako neće moći nastaviti natjecanje u Europi ove sezone, a morat će i platiti kaznu od 50.000 švicarskih franaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija POKRET OTPORA Kako su partizani iz Hersona pod okriljem noći likvidirali ruske vojnike: "Vozili bismo se po gradu, a zatim..." Nabujala Kupa izaziva poplave - 2 Izvanredno stanje FOTO Alarmantno stanje: Kupa u sat vremena narasla 30 centimetara. Situacija u Petrinji se smiruje, Karlovčane vrhunac vala očekuje u subotu

Disciplinska komisija UEFA-e razmatrala je incidente u Mostaru - tučnjavu s policijom, međusobno gađanje navijača Partizana i Zrinjskog, a otežavajuća okolnost po Partizan bila je i to što su neki od navijača nosili majice s likovima haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića, na što je UEFA posebno osjetljiva. 

>> Više od 50 ozlijeđenih u Mostaru

Disciplinski inspektor Jean-Samuel Leuba predložio je izbacivanje crno-bijelih iz daljnjeg natjecanja i novčanu kaznu od 100.000 švicarskih franaka. Leuba je takav prijedlog iznio na osnovu izvještaja s utakmice UEFA-inih delegata koji su na 10 strana opširno opisali huligansko ponašanje navijača Partizana s nacionalističkim prizvukom.

Čelnici Zrinjskog zadovoljni odlukom

Uprava nogometnog kluba Zrinski iz Mostara pozitivnim je ocijenila odluku Disciplinske komisije UEFA-e.

"Odluka UEFA-e o kažnjavanju Partizana je očekivana", izjavio je generalni direktor mostarskog Zrinskog Darko Marić, dodavši kako će mostarski klub zatražiti od Partizana i nadoknadu materijalne štete koju su navijači beogradskog kluba načinili na stadionu u Mostaru.

Partizan je u prvoj utakmici u Mostaru pobijedio domaćina 6:1, pa se očekivalo da bi uzvratna utakmica u Beogradu mogla biti formalnost, te su mnogi Partizana već vidjeli u drugom pretkolu Kupa UEFA. Nakon izrečene kazne Partizanu mostarski Zrinski će nastaviti natjecanje bez odigravanja uzvratne utakmice u Beogradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene