Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferguson izvrijeđao suca, slijedi kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sir Alex Ferguson će se 11. prosinca 'zbog nedoličnog ponašanja' morati pojaviti na saslušanju u Engleskom nogometnom savezu, nakon što je na subotnjoj utakmici protiv Boltona (koju je Manchester izgubio 1:0) izvrijeđao suca Marka Clattenburga.

Manchesterov Škot će se pred Savezom suočiti s optužbom za korištenje pogrdnih i uvredljivih riječi na Clattenbergov račun.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Slika nije dostupna Evra: Otac nije gledao TV, napravio nas je 24-ero!

Ferguson je za BBC izjavio kako je 'sucu samo rekao ono što o njemu misli'. 

"Nekima to smeta jer im se ne sviđa istina. No, samo sam mu rekao koliko je loše sudio prvo poluvrijeme", rekao je trener Manchestera koji je uvjeren da je Clattenburg igračima Boltona dozvoljavao preagresivnu igru na račun njegovih igrača, a posebno se razbijesnio nakon što je Kevin Davies oštro startao na Patricea Evru i prošao bez crvenog kartona. .

Zbog 'dugog jezika' Fergusona bi mogao zaraditi novčanu kaznu, no i zabranu vođenja momčadi s klupe. Ipak, to ga nije zaustavilo da jučer ponovno 'udari' po Clattenburgu. 

"Od bilo koje momčadi na dnu ljestvice očekujem da se bori i 'tuče' jer nemaju kvalitetu protiv protivnika poput nas - zato i jesmo na različitim pozicijama. No ključ za to bi trebao biti sudac, on kontrolira utakmicu. Sudac je arbitar i zbog toga se mi osjećamo oštećeni", smatra Sir Alex. 

Ironično je to što je ranije ovog mjeseca upravo Ferguson tvrdio kako je Clattenburg jedan od najboljih sudaca u Premier ligi.

Ferguson je 2003. već kažnjen s dvije utakmice zabrane i 10.000 funti jer je 'napao' pomoćnog suca Jeffa Wintera.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene