Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fed Cup: Prpić odredio sastav protiv Japana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ždrijeb parova za susret Svjetske skupine II Fed Cupa između Japana i Hrvatske bit će održan sutra u tri sata po srednjoeuropskom vremenu, no izbornik Goran Prpić već je odredio sastav. Za pojedinačne dvoboje prijavit će, kao što se i očekivalo, Jelenu Kostanić-Tošić (141. na pojedinačnoj WTA listi) i Niku Ožegović (145.), dok bi u paru trebale nastupiti Jelena Kostanić-Tošić i Ana Vrljić.

"Djevojke igraju sve bolje. Prošla je prilagodba na vremensku razliku, hladnoću i lopte. Japan je i dalje na papiru favorit, jer njegovim igračicama podloga i uvjeti iznimno odgovaraju, ali tek ćemo vidjeti tko će na kraju pobijediti", rekao je Prpić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wimbledon: Kostanić-Tošić u 3. kolu kvalifikacija Slika nije dostupna Fed Cup: Otvaraju Kostanić-Tošić i Ivanović

U japanskom sastavu očekuje se da će u postavi biti Akiko Morigami (46.) i Aiko Nakamura (105.), a u paru Ayumi Morita i Rika Fujiwara.

"Jedva čekam da susret počne", kaže Morigami. Izbornik reprezentacije Minoru Ueda je pak dodao: "Naša je želja da sljedeće godine ponovno igramo u najvišem rangu Fed Cupa, dakle Svjetskoj skupini, gdje je vrlo visoka kvaliteta ženskog tenisa. Naravno, time ne želim podcijeniti kvalitetu Svjetske skupine II, a pogotovo ne hrvatskog sastava. Očekujem dobar susret i vjerujem da će ovi dvoboji u Fed Cupu igračicama kasnije pomoći i u njihovim individualnim karijerama."

Prvog dana, u subotu, s početkom u 5 sati po srednjoeuropskom vremenu, igraju se dva pojedinačna dvoboja, a u nedjelju, s početkom u 4 sata, na rasporedu su dva pojedinačna dvoboja te potom okršaj parova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene