Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fed Cup: Otvaraju Ožegović i Morigami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nika Ožegović i Akiko Morigami međusobnim će dvobojem u subotu u 5 ujutro po srednjoeuropskom vremenu otvoriti susret Japana i Hrvatske u Svjetskoj skupini II Fed Cupa u japanskom Mikishiu.

Tako je odlučio ždrijeb, što je ujedno značilo da će u drugom dvoboju, nakon polusatne stanke, na igralište izaći Jelena Kostanić-Tošić i Aiko Nakamura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wimbledon: Kostanić-Tošić i Ožegović u 2. kolu kvalifikacija Slika nije dostupna Fed Cup: Hrvatska - Japan 1:1

"Zadovoljni smo ždrijebom, ali ionako je najvažnije osvojiti tri boda. Japan je lagani favorit s obzirom na brojke na papiru, ali mi ćemo odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti rezultat", rekao je izbornik Goran Prpić.

Jelena Kostanić-Tošić se složila s izbornikom, a Nika Ožegović je potom dodala:

"Meni je ovo drugi pojedinačni dvoboj u Fed Cupu i tek se navikavam na igranje. A jesam li u subotu prva ili druga sasvim je svejedno."

Govoreći o privikavanju na uvjete u dvorani Jelena Kostanić-Tošić je istaknula da se radi o jednakoj podlozi na kojoj se igra US Open, no zbog hladnoće lopte niže odskaču i ne primaju "spin" kao što je to slučaj na višoj temperaturi.

Japanski izbornik Minoru Ueda je pak naglasio:

"Renking naših igračica na WTA listi jest bolji, ali treba ga potvrditi pobjedom u svakom pojedinačnom meču. Znamo kvalitetu hrvatskih tenisačica i pripremit ćemo plan za svaki od pet dvoboja koji nas čekaju."

U nedjelju, s početkom u 4 sata po srednjoeuropskom vremenu, igrat će Jelena Kostanić-Tošić i Akiko Morigami, nakon toga slijedi okršaj Nike Ožegović i Aiko Nakamure, a potom i dvoboj parova Kostanić-Tošić, Vrljić - Fujiwara, Morita.
Pobjednik susreta Japan - Hrvatska plasirat će se u kvalifikacije za ulazak u Svjetsku skupinu, najviši razred Fed Cupa. Poraženi će u razigravanje za ostanak u Svjetskoj skupini II, u kojem sudjeluju četiri poražene reprezentacije iz Svjetske skupine II, te četiri reprezentacije koje prođu ovotjedna zonska natjecanja u Grupi I (igraju se u Tajlandu, Mađarskoj i Kolumbiji).

Dosadašnji susreti Hrvatske i Japana

Susret u Mikishiu bit će drugi međusobni dvoboj Hrvatske i Japana u Fed Cupu, a u jedinom dosadašnjem - u Dubrovniku 1998. na zemljanoj podlozi - Hrvatska je bila vrlo uvjerljiva pobijedivši 4:1.

To je ujedno bio i susret u kojem je Jelena Kostanić-Tošić debitirala u Fed Cupu, odigravši dvoboj parova.

Za Hrvatsku su tada u pojedinačnim mečevima igrale Mirjana Lučić i Iva Majoli, a za Japanke Yuka Yoshida i Naoko Sawamatsu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene