Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fed Cup: Hrvatska 'izvukla' Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teniska reprezentacija Srbije bit će 26. i 27. travnja suparnik hrvatskim tenisačicama u kvalifikacijama za ostanak u Svjetskoj skupini II Fed Cupa, odlučio je ždrijeb u Londonu. Susret će biti održan u Hrvatskoj.

"Ovo je najgori mogući ždrijeb, u pitanju je najbolja reprezentacija svijeta. Što se tiče podloge razgovarat ću s djevojkama, no bitne razlike ionako nema", rekao je izbornik Goran Prpić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wimbledon: Kostanić-Tošić u 3. kolu kvalifikacija Slika nije dostupna Wimbledon: Kostanić-Tošić i Ožegović u 2. kolu kvalifikacija

Jelena Kostanić-Tošić, trenutno najbolje rangirana hrvatska tenisačica (139. na pojedinačnoj WTA listi) ovako je prokomentirala ždrijeb:

"Dobro je što igramo kod kuće, ali realno - bit će vrlo teško.
Pogotovo ako će igrati i Ana Ivanović i Jelena Janković, iako je već samo jedna od njih problem. Mislim da je sasvim svejedno što odaberemo kao podlogu. Ivanović je prošle godine bila finalistica Roland Garrosa na zemlji a prije desetak dana finalistica Australian Opena na betonu, dok je Janković bila polufinalistica u Roland Garrosu i Melbourneu", kazala je naša najbolja tenisačica, koja je sudjelovala u porazu Hrvatske protiv Japana (1:4) u Mikishiu proteklog vikenda.

Prema trenutnom plasmanu na pojedinačnoj WTA listi, gledaju li se dvije najbolje rangirane igračice, Srbija ima najjači sastav jer je Ana Ivanović druga, a Jelena Janković četvrta. Uz njih prošlog su tjedna u Budimpešti na turniru Prve skupine Fed Cupa u reprezentaciji bile i Ana Jovanović (248.) i Teodora Mirčić (266.).

Parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu II Fed Cupa:

Hrvatska - Srbija

Belgija - Kolumbija

Austrija - Švicarska

Slovačka - Uzbekistan

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene