Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Everton traži ispriku od Mourinha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski prvoligaš Everton zatražio je od trenera Chelsea Josea Mourinha da povuče optužbu da je napadač Andrew Johnson simulirao prekršaj.

Mourinho je u televizijskom intervjuu rekao da je Johnson sam pao u pokušaju da izvuče jedanaesterac na početku utakmice koju je ovu nedjelju Chelsea dobio u gostima 3:2. 

Pročitajte i ovo Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije" Davor Posilović Odbio alkotest Iz službe udaljen jedan od vodećih ljudi zagrebačke policije: Krivudao po cesti kod Zaprešića

Izbornik londonske momčadi pokazivao je poslije igraču zamišljeni žuti karton, što je naljutilo menadžera Evertona Davida Moyesa. 

"Ne samo da je neprihvatljivo što javno dovodite u pitanje integritet profesionalca kao što je Andrew, nego je u potpunosti neprihvatljivo i vjerojatno kleveta. Osim toga, mislimo da je sve to jako štetno i za klub i za igrača", navodi se u priopćenju Evertona. 

"Tražit ćemo od nogometnog saveza da istraži Mourinhove izjave i da zatraže objašnjenje. I Everton kao klub i Andrew Johnson oduvijek vjeruju u fair play i zahtijevat ćemo od Mourinha da povuče svoje izjave.", stoji nadalje u priopćenju.

Televizijska snimka pokazala je da je obrambeni igrač Chelsea Khalid Boulahrouz gurnuo Johnsona na rubu šesnaesterca, tako da je morao preskočiti Henriquea Hilaria prije nego je pao na zemlju. 

Poslije utakmice Mourinho je Johnsona nazvao 'lovcem na penale'.

Optužba je odmah izazvala reakciju Davida Moyesa. "jedina alternativa koju je Johnson imao je bila da ozlijedi vratara Hilaria. On ga je preskočio i pao. Podigao se i nije se žalio. Što je trebao učiniti. Skočiti na vratara? Nije bio penal, ali sigurno nije bilo ni simuliranje", rekao je Moyes.

Johnson je već bio optuživan da 'lako' pada. U ezoni 2004/05, za Crystal Palace izborio je čak 7 jedanaesteraca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene