Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP: Jovanović brončana na 50 leđno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je brončanu medalju u disciplini 50 leđno na Europskom prvenstvu u Eindhovenu i izjednačila hrvatski rekord sa vremenom od 28.17 sekundi, koliko je plivala i jučer u polufinalu.

Dubrovkinja Jovanović je tako osvojila prvo odličje za hrvatsko plivanje na EP u Eindhovenu, a njoj je to druga medalja u karijeri na EP-a. Jovanović je 2004. bila brončana na 200 leđno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manchester: Jovanović, Kožulj i Todorović u polufinalu Slika nije dostupna EP plivanje: Sanja Jovanović i Ivan Tolić u polufinalu

U povijesti hrvatskog plivanja medalja Sanje Jovanović je ukupno 22. na Europskim prvenstvima, te 13. brončana. Jedina dva naslova europskog prvaka Hrvatskoj je donio Gordan Kožulja na 200 leđno 2000. i 2002.

Inače, ispred Jovanović su bile Ruskinja Anastasia Zujeva sa novim europskim rekordom (28.06), dok je srebro pripalo Španjolki Nini Zhivanevskayom (28.11), koja je jučer Sanji u polufinalu preotela europski rekord sa vremenom od 28.13.

Duje Draganja ušao je kao drugi u finale na 50 slobodno sa rezultatom ispod 22 sekunde (21.94), ali će sutra u borbi za zlato imati uzuzetno tešku zadaću kako pobijediti fenomenalnog Francuza Alaina Bernarda. Bernard je nakon jučerašnjeg svjetskog rekorda na 100 slobodno danas u polufinalu srušio i svjetski rekord na 50 slobodno sa vremenom 21.50 sekundi, šest stotinki brže od rekorda Australca Eamona Sullivana. Samo su Bernard i Draganja od svih finalista išli ispod 22 sekunde na 50 slobodno. 

Gordan Kožulj je zauzeo peto mjesto u finalu discipline 200 leđno sa isplivanih 1:58.77 sekundi, pa je Kožulj u svojoj elitnoj diciplini u Eidnhovenu uspio dvaput plivati ispod dvije minute. U polufinalu je plivao 1:59.25 i kao šesti ušao u finale.
Mario Todorović je zauzeo osmo mjesto u finalu 100 leptir sa rezultatom 53.21, a mladi hrvatski plivač je jučer u polufinalu sa 52.63 ispunio olimpijsku normu za Peking.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene