Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivni razgovor s novim trenerom Dinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Ivanković imenovan je novim trenerom hrvatskog nogometnog prvaka Dinama. Ivanković će na klupi Dinama zamijeniti Josipa Kužea koji je u ponedjeljak ujutro raskinuo ugovor s klubom.

Iako Ivanković nije službeno potpisao ugovor s Dinamom, dogovorena je suradnja od godine i pol dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kuže napustio mjesto izbornika Ruande Slika nije dostupna Josip Kuže podnio ostavku u Varteksu

"Ni Ivanković niti Dinamo nisu inzistirali na čvrstom ugovoru, jer će dužina naše suradnje ovisiti o rezultatima. Glavni je cilj da klub izbori nastup u Europi", rekao je glasnogovornik Dinama Ado Kožul.

Kuže odlazi

Na konferenciji za novinare u Maksimirskoj 128 potvrđeno je ono što se posljedenjih mjeseci predviđalo - Josip Kuže ipak napušta maksimirski klub. Riječ je o sporazumnom raskidu ugovora, stoga Kuže nije dobio otkaz, niti ga je dao. 

Kuže je rekao da je ovu odluku donio nakon konzultacija s vodstvom Dinama, te da su se složili da je to najbolje rješenje u ovoj situaciji.

O Kužeovoj smjeni piše se već skoro dva mjeseca, još od ispadanja u Kupu Uefa od francuskog Auxerrea. I sam Kuže je prije nekoliko dana izjavio da mu je teško raditi u uvjetima kada se gotovo svaki dan piše o njegovoj smjeni.

Tko će naslijediti Kužea još uvijek nije poznato. U medijima se kao mogući nasljednici spominju bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar, te Branko Ivanković, koji je vodio Iran na SP u Njemačkoj.

Kuže je tijekom trenerske karijere dva puta bio trener Dinama
(1989-1991. te od srpnja 2005. do studenoga 2006.). Prošle sezone s Dinamom je osvojio hrvatsko prvenstvo.

Kuže osvojio 74 posto mogućih bodova

Josip Kuže u svom drugom mandatu na klupi "modrih" proveo je 57 službenih utakmica. 

U nacionalnom prvenstvu vodio je 45 utakmica, u hrvatskom Kupu 6, te u još šest u europskim kupovima. Pod njegovim vodstvom Dinamo je upisao 40 pobjeda, 7 susreta je završilo bez pobjednika, dok je 10 utakmica izgubio čime je Kuže osvojio 74 posto mogućih bodova.

U prošloj sezoni, koju je klub iz Maksimirske 128 zaključio na prvom mjestu, Dinamo je u prvenstvu imao učinak 24 pobjede, te po četiri remia i poraza. U Kupu su odigrali četiri utakmice uz učinak dvije pobjede, te po jedan remi i poraz. "Modri" su se oprostili od natjecanja u četvrtfinalu od Varteksa (0:1, 0:0).

Ove sezone Dinamo je u prvenstvu od 13 susreta upisao 10 pobjeda, dva neodlučena ishoda, te poraz u Šibeniku. U Kupu su "modri" s dvije pobjede (Grobničan, Šibenik) stigli do četvrtfinala, dok su u Europi od šest utakmica upisali dvije pobjede i četiri poraza. Jedine pobjede ostvarene su protiv Ekranasa (4:1, 5:2) u drugom pretkolu Lige prvaka. Zatim su uslijedila dva poraza od Arsenala (0:3, 1:2) i Auxerrea (1:2, 1:3).


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene