Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Donadonijevo 'biti ili ne biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik nogometnog saveza Italije Giancarlo Abete dao je naslutiti da će izbornik Roberto Donadoni, ne uspiju li se svjetski prvaci kvalificirati na EURO 2008., dobiti otkaz.

Italija je daleko od sigurnog odlaska na Europsko prvenstvo. 17. studenog čeka ih utakmica protiv Škotske u Glasgowu koju bi svakako trebali dobiti. No, Škotska u posljednje vrijeme igra i više nego dobro, posebice kod kuće. Dodatna je 'kočnica' to što Talijani još nikada nisu pobijedili na gostovanju u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Albanija prodavala kvalifikacijske utakmice za Euro? Slika nije dostupna Rusi zahvaljuju na hrvatskom jeziku

“Donadoni ima dvogodišnji ugovor koji ističe nakon EP-a 2008. Ipak, taj je ugovor ovisan o kvalifikacijama i dobrim rezultatima", objavio je Abete. 

“Ako smo uspjeli pobijediti Njemačku na SP-u prošle godine, tada možemo pobijediti i Škotsku. No, naravno da smo zabrinuti što igramo utakmicu tamo gdje još nikada nismo pobijedili", dodao je. 

I sam je Donadoni svjestan da je utakmica sa Škotskom presudna.

"To je nešto slično finalu SP-a. Ovo je sada naše finale i u tih 90 minuta moramo uložiti maksimalan napor. Mi smo tehnički superiorniji, ali u Glasgowu trebamo 'onu veliku' Italiju", rekao je talijanski izbornik.

Abete i Donadoni se vjerojatno nadaju i kako Škotska sutra na gostovanju u Gruziji neće pobijediti, jer bi tada u Glasgowu mogli ići i na neriješen rezultat. Naravno, uz uvjet da je posljednja kvalifikacijska utakmica protiv Farskih otoka tek formalnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene