Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Delegacija UEFE u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija Europske nogometne federacije (UEFA) danas je, u sklopu obilaska gradova kandidata za organizaciju EP 2012., boravila u Osijeku.

Na radnom sastanku s predstavnicima grada Osijeka, te hrvatskog i mađarskog nogometnog saveza održana je opća prezentacija Osijeka i njegove kandidature za ovaj sportski događaj, gdje su članovi inspekcije upoznati s prometnom infrastrukturom, mogućnostima Zračne luke, gradskog prijevoza i smještajnih kapaciteta, te konceptom osiguranja Europskog prvenstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 8,7 milijuna zahtjeva za 1,05 milijuna ulaznica za Euro 2008. Slika nije dostupna UEFA daje 35 milijuna eura za sigurnost na EP-u 2008.

Nakon razgovora članovi inspekcije posjetili su stadion Gradski vrt, gdje su upoznati s projektom njegove obnove, te su obišli smještajne kapacitete hotela 'Osijek'. 

Član Uefine inspekcije Giorgio Marchetti novinarima je izjavio da je zadovoljan prezentacijom, te iskazanom voljom lokalnih vlasti i svih koji su uključeni u ovaj projekt.

Osječki gradonačelnik Anto Đapić izjavio je kako se inspekcija Uefe najviše zanimala za mogućnosti osječke Zračne luke, te hotelske kapacitete, napominjući kako su inspekciju upoznali s planovima izgradnje i obnove nekoliko hotela u Osijeku, a da u organizacijskim pripremama treba voditi računa i o kapacitetima okolnih mjesta, Vukovara, Vinkovaca i Slavonskog Broda.

Dodao je kako se realizacija nekoliko važnih projekata, koje na gradskom području provodi Vlada RH, poput međunarodnog prometnog koridora '5C' ili južne obilaznice, poklapaju s mogućim održavanjem prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj. Izrazio je zadovoljstvo današnjom prezentacijom i dosadašnjim pripremama grada za kandidaturu.

Odluku o izboru organizatora EP 2012. godine UEFA će donijeti 8. prosinca, a konkurenti hrvatsko-mađarskoj kandidaturi su Italija, te zajednička kandidatura Poljske i Ukrajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene