Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Collina podupire Blattera u kažnjavanju simulanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijan Pierluigi Collina, možda i najpoznatiji nogometni sudac koji je otišao u mirovinu 2005., podupire prijedlog predsjednika FIFA-e Seppa Blattera da nogometni suci mogu kažnjavati simulante i to privremenim isključenjem.

Blatter bi želio sucima omogućiti da mogu na 5 minuta s terena udaljiti igrače koji glume ozljedu ne bi li iznudio karton za suparničkog igrača te one koji 'kradu' vrijeme jer rezultat odgovara njihovu klubu. 

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Gordan Jandroković - 6 nadmetanje desnice Dvije stranke prednjače po kaznama u Saboru, a ono što MOST predbacuje Jandrokoviću baš i nije točno: Ima jedna stvar koja je besmislena

"Broj simulanata je postao prevelik da bi se to moglo tolerirati. Isključenje na 5 minuta bi moglo biti dobra ideja da se zaustavi taj trend", rekao je Blatter.

Collina, koji je sada čelni čovjek sudačke organizacije u Italiji i delegira suce za utakmice Serie A i B, kaže kako nema ništa protiv te ideje dokle god "ta inovacija ne preoptereti suce, tj. ne nametne im i dodatnu odgovornost". Blatterov prijedlog sviđa se i predsjedniku Talijanske udruge sudaca Cesaru Gussoniju.

Praksa isključivanja igrača 'dok se ne ohlade' je inače, u nekim sportovima, primjerice u ragbiju, potpuno uobičajena. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene