Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cijeli Anfield pjevao 'You'll never walk alone' za roditelje ubijenog dječaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči susreta Liverpool - Toulouse, Anfieldom su odzvanjali pljesak i pjesma 43.000 ljudi posvećeni 11-godišnjem Rhysu Jonesu kojeg su prije tjedan dana ubila dvojica tinejdžera dok je igrao nogomet. Himna 'You'll never walk alone' orila se stadionom za roditelje dječaka koji je navijao za ljutog gradskog rivala - Everton.

"Sada ćemo pustiti Evertonovu himnu u znak poštovanja i sjećanja na Rhysa, ali i kako bismo pokazali da su nogometni navijači ujedinjeni u tuzi", najavljeno je uoči utakmice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Slika nije dostupna Liverpoolu dozvola za novi stadion

U nezapamćenom odavanju počasti, navijači Liverpoola šutke su plakali dok je prvi put u povijesti Anfieldom odzvanjala himna gradskog rivala Evertona, kluba koji je 11-godišnjak obožavao. 

Potom je zasvirala i Liverpoolova himna "You'll never walk alone", tijekom koje je trener Redsa Rafa Benitez šutke grlio dječakovu obitelj - oca Stephena, majku Melanie te 17-godišnjeg brata Owena. 

Igrači Liverpoola na travnjak su istrčali s crnom trakom oko ruke, a navijači su, umjesto minutom šutnje, Rhysu počast odali ovacijama. 

>> Dva tinejdžera ubila 11-godišnjeg dječaka

"Evertonova himna na Anfieldu je jedinstven događaj, baš kao što je bio i naš Rhys. Bila je to njegova najdraža pjesma", kroz suze je rekla majka Melanie. 

Nogometaši Evertona su prije dva dana počast malenom obožavatelju odali na mjestu gdje je dječak stradao. Šutke su stajali, pognutih glava, a potom su uz svijeće i cvijeće koje su donijeli građani, ostavili dresove, kopačke i poruke sućuti za obitelj.

Policija i dalje traga za dječakovim ubojicama, a danas su priopćili kako je zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu uhićen jedan 15-godišnjak. 

Do sada je uhićeno 10 osoba, uglavnom tinejdžera, koje se dovodilo u vezu s ubojstvom, no svi su pušteni. Policija vjeruje da je ubojica, koji je ispalio 3 metka, tinejdžer između 13 i 15 godina koji se vozio na biciklu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene