Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bayern i Stuttgart u lovu na Ligu prvaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se oprostili od Europe nogometaše Bayerna u subotu očekuje ključna utakmica u borbi za obranu naslova i plasman u Ligu prvaka, gostovanje u Stuttgartu.

Bayern se pet kola prije kraja prvenstva nalazi na četvrtom mjestu sa šest bodova minusa za liderom Schalkeom i sve osim pobjede na Gottlieb-Daimler stadionu izbacuje Bavarce iz utrke za prvo mjesto. Međutim, dvoboj protiv Stuttgarta sudar je izravnih konkurenata za treće mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Ispali Real, Arsenal, Lille i Celtic Slika nije dostupna UEFA kaznila van Bommela i McGregora

Njemački mediji utakmicu su najavili kao "finale Lige prvaka" jer bi poraženi iz ovoga dvoboja mogao ostati bez plasmana u elitno nogometno društvo i zadovoljiti se plasmanom u Kup UEFA. Za Bayern bi to bilo ravno katastrofi, što potvrđuje i nedavna izjava predsjednika Bayerna Franza Beckenbauera, koji je Kup UEFA opisao kao "kup gubitnika".

Bayern u Stuttgart putuje bez četvorice standardnih prvotimaca - Bastiana Schweinsteigera, Willya Sagnola, Andreasa Ottla i Mehmeta Scholla.

"Ovo je utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešku. Ukoliko ne osvojimo tri bod ispadamo iz utrke za naslov, ali i ugrožavamo plasman u Ligu prvaka. I ovako smo u teškoj poziciji, no poraz bi nas definitivno udaljio od naših ciljeva," kazao je trener Bayerna Ottmar Hitzfeld.

U utrci za naslov nalazi se i Stuttgart koji zauzima treće mjesto sa dva boda više od Bayerna. U posljednjih deset međusobnih ogleda Bayern je poražen tek dva puta i u redovima Stuttgarta su svjesni kako je "ranjeni lav" najopasniji.

"Bayern se našao pred zidom. Ovo je njihova posljednja prilika i svjesni smo kako nas očekuje teška utakmica. Međutim, u boljoj smo formi, igramo odlično i dečki su prepuni samopouzdanja," kazao je trener Armin Veh koji ne može računati na ozlijeđenih Thomasa Hitzlspergera i Maria Gomeza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene