Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijskom Olimpijskom odboru kazna od milijun dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) kaznio je Austrijski olimpijski odbor (OOC) sa milijun dolara zbog dopinške afere u koju su bili umiješani reprezentativci te zemlje na Olimpijskim igrama u Torinu.

Premda se radi o velikoj novčanoj kazni Austrijanci mogu biti zadovoljni jer im je prijetila suspenzija sa ljetnih Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, te Zimskih igara 2010. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HOO - Potvrđeni novi olimpijski kandidati Slika nije dostupna MOO u problemima nakon diskvalifikacije Marion Jones

Predsjednik OOC-a Leo Wallner za aferu je optužio Austrijski skijaški savez koji je dozvolio da austrijski nordijci i biatlonci uzimaju nedozvoljene stimulanse.

"Vlada i OOC su uložili velike napore kako bi spriječili izricanje suspenzije za sve austrijske sportaše," stoji u Wallnerovu priopćenju.

Izvanredna sjednica Predsjedništva OOC-a biti će održana koncem svibnja, a glavna tema razgovora biti će kazne za sve sudionike ovog slučaja.

"Pojedincima prijete i doživotne suspenzije," dodao je Wallner. Za vrijeme ZOI u Torinu austrijski nordijci i biatlonci Johannes Eder, Juergen Pinter, Martin Tauber, Roland Diethart Wolfgang Rottmann i Wolfgang Perner su uzimali doping koji je policija pronašla u njihovim sobama. MOO je svima izrekao doživotnu zabranu nastupanja na olimpijskim igrama. Prema odluci MOO-a Austrijanci neće platiti milijun dolara kazne, već će za taj iznos biti uskraćeni od redovnih dotacija MOO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene