Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijeni lojalnost

Grabar-Kitarović: "Ako treba Bandiću ću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića, kaže predsjednica koje je zagrebačkom gradonačelniku za rođendan zapjevala i poklonila tortu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uoči službenog početka kampanje pred predsjedničke izbore govorila je o kampanji, izborima, štrajku prosvjetara, ali i gafovima zbog kojih je kroz tekući mandat često bila na meti kritika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na misi u Dubrovniku Biskup Uzinić čestitao Milanoviću: "Želim da se ova zemlja prestane kretati sebičnim putevima koji je iskorištavaju" Slika nije dostupna Interaktivna karta Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

U intervjuu za Media Servis osvrnula se i na kritike zbog pjevanja na rođendanu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću protiv kojeg je Uskok podigao više optužnica. Poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja i da ako s nekim politički surađuje da mora biti toliko korektna da ostane ono što jest.

"Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno", kaže predsjednica, ali dodaje kako ne vjeruje da će do toga doći. Inače, pažnju je privukla i torta koju je Grabar-Kitarović poklonila Bandiću, a na kojoj je njihova fotografija i figurice osa. 

Još jedan od poteza Kolinde Grabar Kitarović koji je izazvao niz kritika, ovog puta iz BiH, jest objava fotografije Slobodana Praljka na društvenim mrežama povodom dvogodišnjice njegove smrti.

"In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje objašnjavati", kazala je predsjednica, na što ju je novinarka podsjetila da se radio o osuđenom ratnom zločincu.

"Neću dalje objašnjavati. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što se osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust Haaškoga suda. Neću to dalje komentirati", zaključila je predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene