Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi kasne

Što se to događa? Jedna za drugom, tvrtke koje grade na Banovini upadaju u financijske probleme

Aktualno Galerija Banovina - 2 Banovina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Banovina - 4 Banovina - 4 Foto: DNEVNIK.hr Banovina - 3 Banovina - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Banovina - 1 Galerija 1/4 >>
Jedna za drugom, tvrtke koje grade na Banovini upadaju u financijske probleme. Obnova će se po tko zna koji put rastegnuti, ali Središnji državni ured ne vidi razloga za zabrinutost.

20. rujna kuća u Petrinji imala je tri reda cigli. Vlasnik je bio uvjeren da će do danas sigurno biti gotova.

"Rekli su da će za mjesec dana cijela biti gotova", rekao je tada stanovnik Petrinje Slobodan Čučković za Dnevnik Nove TV. Danas kaže da će se, ako sve bude išlo po planu, useliti za Božić.

U rujnu je reporterka Barbara Golja razgovarala i sa stanovnikom Knezovljana, Radomirom Borojevićem. On je i danas, kao što je i tada bio, nezadovoljan napretkom radova.

"Od 15. 8. stavili su samo prozore i vrata", rekao je.

Martin Jozić, direktor građevinske tvrtke, kaže da se nada da će sve kuće biti gotove do travnja ili svibnja sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Razotkrivanje Branka Bačića - 6 RAZOTKRIVANJE u Dnevniku Nove TV "Zbog njih i rolam": Branko Bačić otkrio koja je najveća riba koju je ulovio i što mu je plan za mirovinu

Pročitajte i ovo Valentina Baus - 1 Podaci za 2021. godinu Od čega su Hrvati umirali prošle godine? Većinom umiremo od bolesti koje se mogu liječiti

Pred krajem su, ali ne s kućama, nego sa svojim poslovanjem, nekoliko tvrtki koje grade na Banovini. Središnji državni ured kaže da će poslove preuzeti podizvođači tvrtki koje su u blokadi ili u predstečaju.

"Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio je 578 zamjenskih kuća. Zamjenskih obiteljskih kuća uvedenih u radove izgradnje je 93, od čega se na 73 izvode radovi izgradnje, a na 20 se izvode pripremni radovi, geodetska snimanja i iskolčenja. Do kraja godine u planu je završiti 20 zamjenskih kuća, a u prvom kvartalu iduće godine 30", stoji u odgovoru Ureda na upit Barbare Golje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene