Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON DVIJE GODINE

Simbol zagrebačkog potresa: Napokon je počelo rušenje zgrade u Petrinjskoj

Rušenje u potresu uništene zgrade u Petrinjskoj ulici 25 u središtu Zagreba počelo je u subotu, izvijestio je Državni inspektorat.

Pripreme za rušenje zgrade počele su još u petak poslijepodne pa su Petrinjska ulica, na dijelu od Boškovićeve do Đorđićeve, i Đorđićeva ulica u zoni raskrižja s Petrinjskom ulicom do nedjelje 20. ožujka zatvorene za sav promet.

Obilazni pravci su Petrinjska/Boškovićeva – Zrinski trg (zapad) – Zrinski trg (sjever) – Amruševa.

Postupak javne nabave za radove uklanjanja zgrade proveden je u siječnju ove godine, a pristiglo je osam ponuda.

Izabrana je najpovoljnija ponuda tvrtke EURCO d.d. koja će provesti radove uklanjanja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Usporedba obnove Češke i Hrvatske Istražila ekipa provjerenog Obnova nakon potresa kod nas i dalje stoji, Česi obnovili većinu kuća devet mjeseci nakon tornada: "Nisam imao nikakvih problema..."

"Građevinska inspekcija inspektorata je do danas uklonila ukupno 133 zgrade uništene izvanrednim događajem, od čega je 98 zgrada uklonjeno temeljem odluka Stožera civilne zaštite, a 35 temeljem rješenja koje donose građevinski inspektori", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DONOSI PROVJERENO Češka obnovila sela devet mjeseci nakon tornada, Hrvati i 15 mjeseci nakon potresa još u kontejnerima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon sjednice vlade Prvo obraćanje novog ministra graditeljstva Ivana Paladine: "Moj fokus u narednom periodu je obnova"

Ističu da su do sada donijeli 147 rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti te da nastavljaju s donošenjem rješenja i provedbom postupaka nabave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene