Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prvi nakon potresa

Povratak života u Petrinju: Prva je obnovljena sportska dvorana, najmlađi jedva dočekali hrvački trening

Potresom razorena Banovina sporo se obnavlja, no nešto se ipak događa. Prvi objekt koji je obnovljen je sportska dvorana u Petrinji. Ondje svakodnevno trenira stotinjak djece svih uzrasta, što zbog potresa mjesecima nisu mogli. U obnovljenoj dvorani bio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Savez sportova Sisačko-moslavačke županije prikupljeno je više od milijun kuna, a velik dio uložen je u dvoranu koju je posjetio reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji je razgovarao s predsjednikom hrvačkog kluba Petrinja, Vinkom Kadečkim.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Andrej Plenković u Petrinji - 3 Tri godine od potresa Plenković poručio da HDZ-ovci nisu lopovi: "To je najgluplja i najnetočnija imbecilna teza"

Kadečka kaže da od potresa nisu mogli organizirati treninge za najmlađe uzraste, a sa starijima su bili po drugim dvoranama. Sad napokon imaju vlastiti prostor za svojih stotinjak članova među kojima je najviše upravo najmlađih.

Petrinjac Vlado Lisjak osvojio je olimpijsko zlato u Los Angelesu 1984. godine, Jarka je zanimalo ima li njegovih nasljednika među djecom koja treniraju u klubu.

"Nadam se da će netko od ovih mladića i djevojaka postati olimpijski pobjednik. Mi smo unatrag nekoliko godina imali dvije brončane medalje sa velikih natjecanja, tako da mislim da smo na dobrom putu", rekao je predsjednik hrvačkog kluba.

Ističe da su djeca jedva dočekala da se vrate u dvoranu. "Mi smo presretni. Vratili smo se u prekranu, obnovljenu dvoranu i mislim da smo mirni 20-ak godina što se tiče opreme", rekao je Kadečka i pozvao svu djecu grada Petrinje da dođu na hrvanje.

"Mislim da je sam trening i sport nešto prekrasno i opuštajuće. Djeca s ovakvog treninga moraju izaći umorna i zadovoljna", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene