Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORIŠTEN DINAMIT

Pogledajte snimku rušenja sisačkih dimnjaka, visokih čak 40 metara. Objavljeno i kad počinje rušenje oštećenih kuća

Aktualno Galerija Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 1 Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 2 Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 3 Zadnji dan za prijaviti štetu na Banovini - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/4 >>
Danas je posljednji dan za prijavu oštećenih objekata na području Sisačko-moslavačke županije.

Stvorile su se gužve ispred gradske uprave u Petrinji, iako su u sustav uvedeni svi koje su statičari do sada obišli. No i nakon što završe prijave, statičari će obilaziti objekte, za što bi im moglo trebati još oko mjesec dana.

''Došli smo na prijavu štete, za dimnjak koji je srušen kod nas, i sad su rekli da se tu treba prijaviti'', kaže Franjo.

Prijavljeno je više od 35 tisuća objekata, a pregledano oko 26 tisuća. Krajem tjedna će se početi i skupljati zahtjevi za obnavljanje objekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kavica na suncu Unatoč popuštanju mjera mnogi kafići ostali zatvoreni, a oni koji ipak rade poručuju: "Slabo, slabo... Ali tek smo krenuli"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STROGE KONTROLE Njemačka na oprezu: Nakon djelomičnog zatvaranja granica s Češkom i austrijskim Tirolom, sada je na redu i Francuska?

''Kako stvari stoje mi ćemo pojedine objekte pogledati još jednom naknadno, ali tek kada završimo prioritete, ali ako se uključi Ministarstvo graditeljstva u detaljne preglede i preuzmu naš dio, naravno mi ćemo im to prepustiti'', rekao je koordinator Stožera Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo Alen Kadić.

Rušenje u tijeku

Paralelno s planovima za obnovu, radi se na rušenju u potresu oštećenih objekata. U Sisku su se srušila dva dimnjaka u sklopu željezare.

Rušenje dva dimnjaka, od kojih je svaki visine 40 metara, od podneva se odgađa, no na posljetku cijepi proces se priveo kraju te su dimnjaci uspješno srušeni. Sve se radi po planu Rudarsko-geološkog fakulteta, a rušenje se obavilo dinamitom. Na lokaciju su pristigli vatrogasci i policija te se sve osigurava.

Pročitajte i ovo Tomo Medved i Ivo Žinić Žinićeve nekretnine Sisačko-moslavački župan trebao je već biti deložiran iz stana, no sve je stopirano. Iz Ministarstva hrvatskih branitelja sve demantiraju

Pročitajte i ovo Željko Aragović POVEĆANJE TROŠARINA Problemi u duhanskoj industriji: "Ako je sve ovo točno, političari su postigli dogovor s BAT-om da zadrže tvornicu u Hrvatskoj"

No ne ruši se samo u Sisku. U Petrinji se privodi kraju rušenje robne kuće i dijela vojarne. Nakon toga bageri sele u stari Gavrilović, a sljedeći tjedan u planu je i rušenje obiteljskih kuća, kada se prikupe sve suglasnosti. Prema zadnjim podacima od 30.500 pregledanih objekata crvenu naljepnicu za rušenje dobilo je preko 3700 objekata. 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene