Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donacija građana i tvrtki

Crnogorski Crveni križ uplatio 60 tisuća eura za pomoć Hrvatskoj nakon potresa: "Trudimo se maksimalno pomoći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crveni križ Crne Gore uplatio je ovih dana gotovo 60 tisuća eura hrvatskom Crvenom križu za pomoć ugroženom stanovništvu Hrvatske koje je zadesio razorni potres.

Kako je priopćio crnogorski Crveni križ, novac u iznosu od 59.186,57 eura prikupljen je donacijama građana i tvrtki na žiro račun koji je otvoren u jednoj tamošnjoj banci, ali i putem SMS donacija preko mobilnih operatera.

Pročitajte i ovo seizmograf Rano ujutro Novi potres u Crnoj Gori: Epicentar je na istom području kao i prije dva dana Ilustracija Nemirno tlo Nakon snažnog potresa u Crnoj Gori deseci naknadnih udara: ''Ne možemo reći što će biti''

“Veoma nam je drago da smo u mogućnosti doprinijeti oporavku ugroženih susjeda, koje je zadesila velika nesreća. U stalnoj smo komunikaciji s hrvatskim Crvenim križem i trudimo se maksimalno im pomoći i olakšati predstojeći period“, priopćila je glavna tajnica udruge Jelena Dubak, koja je istaknula da bi pomoć Crne Gore bila veća da koronakriza nije ugrozila gospodarstvo te zemlje.

Crveni križ Crne Gore, podsjetili su, u prethodnom je razdoblju dva puta Hrvatskoj uputio humanitarnu pomoć, u skladu s iskazanim potrebama hrvatskog Crvenog križa.

"Podrška je realizirana i na način što je crnogorski interventni tim za djelovanje u nesrećama boravio u Petrinji i okolnim mjestima desetak dana, gdje je pomagao ostalim timovima u terenskim aktivnostima", navodi se u priopćenju.

Crnogorske tvrtke, udruge i pojedinci su odmah nakon razornog potresa u Petrinji, počeli direktno na račun koji je otvorila vlada Republike Hrvatske uplaćivati novac za pomoć stradalima u Sisačko-moslavačkoj županiji, prisjećajući se velikog doprinosa Hrvatske Crnoj Gori kada je bila pogođena potresom 1979. godine. Pomoć između pet i deset tisuća eura uplatile su tada brojne crnogorske općine i javne institucije.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene