Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"moram malo prekršiti"

Davor Dretar Drele o tome zašto se ne pridržava mjera stožera: "To je nemoguće. Moram se rukovati s ljudima"

Davor Dretar u Dnevniku Nove TV - 5
Davor Dretar u Dnevniku Nove TV - 5 Foto: DNEVNIK.hr
S nositeljem treće izborne jedinice Domovinskog pokreta, Davorom Dretarom Dreletom, razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

Davor Dretar Drele gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je kazao kako je poput svih iz Domovinskog pokreta, u politiku ušao jer želi uvesti promjene u ovoj zemlji.

Pročitajte i ovo Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva" Gordan Jandroković ON ZNA KAKO POLITIČKI PREŽIVJETI Tko je Gordan Jandroković? Stajao je uz bok svim predsjednicima HDZ-a, a Milanoviću je odgovorio fotografijom u kupaćima

"Pokušao sam već nekoliko puta, ali vidio sam da ne ide u pravom smjeru. To je sad daleko iza mene. Smatram da je Domovinski pokret mjesto gdje mogu, zajedno sa ljudima koji isto razmišljaju, stvoriti jednu bolju budućnost za sve nas", kaže Dretar koji sebe vidi kao zastupnika građana u 3. izbornoj jedinici.

Drele se želi u sjeverozapadnoj Hrvatskoj fokusirati na poljoprivredu i zdravstveni turizam, ali i proizvodnju te zadržati ljude u Zagorju, Varaždinu, Međimurju...

"Jer i oni isto, nažalost, odlaze u druge zemlje", kaže Dretar.

Što se tiče turizma kaže da se može održati 365 dana u godini, ako se ugledamo na primjere iz svijeta.

"Turizam mora biti u jednoj uskoj suradnji s poljoprivredom i državom koja će mu dati jedan normalan okvir da može funkcionirati", kaže Drele te dodaje kako je nezgodno razgovarati o smanjivanju "tri velika poreza - na dohodak, dobit i porez na dodanu vrijednost", ali se mogu koristiti na drugačiji način.

"Što se tiče parafiskalnih nameta potrebno je učiniti bolne rezove jer služe za financiranje ogromnog birokratskog čudovišta koje nas guši", smatra Dretar.

Ne drži se mjera socijalne distance: "To je nemoguće"

"Nemoguće je ići među birače, družiti se s ljudima i poštivati socijalnu distancu, moram priznati da to moram malo prekršiti. Kako ću ja odbiti čovjeka koji mi dođe na cesti i pruži ruku?", pravda se kandidat Domovinskog pokreta koji još ne bi zatvarao granice.

Drele obećaje da će plaće biti veće od 5000 kuna, no bez konkretnih odgovora odakle bi taj novac Domovinski pokret namaknuo.

Domovinski pokret bi uveo i edukacije za mlade ljude da budu "bolji roditelji jer su nam igrališta prazna", a ljude bi educirali sociolozi, psiholozi i psihijatri koje bi okupio ovaj pokret.

Za kraj je prokomentirao kontroverznu izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore o silovanim ženama i pobačaju i samo kratko poručio da bi to "trebala biti završena tema", a što se tiče njegovog stava "sve piše u programu Domovinskog pokreta".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene