Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno restrukturiranje

Utrka za Zagreb prožeta niskim udarcima: ''Škoro tek nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik pokopan, najavljuje svoju kandidaturu''

Aktualno Galerija +0 Kandidati za gradonačelnika Zagreba Galerija 1/1 >>
A dok traju polemike oko kriterija za mjere - dan nakon posljednjeg ispraćaja, politička utrka za Zagreb na novom startu. Kandidata itekako ima, a jasno je da će i niskih udaraca itekako biti.

U utrku za Zagreb istom taktikom kao i za sve prethodne izbore. Miroslav Škoro šuti, dok drugi o njemu govore.

''Mogu vam samo neslužbeno potvrditi određene navode, ali sačekajmo našu zagrebačku organizaciju'', rekla je Vesna Vučemilović. Da je odlučio, objavljeno je jučer nedugo nakon sprovoda Milana Bandića. ''Mislim da će gospodin Škoro dobiti etiketu najhrabrijeg političara u našoj zemlji jer je mjesecima razmišljao i skupljao hrabrost hoće li se kandidirati i tek nakon što se jučer osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik pokopan, najavljuje svoju kandidaturu'', izjavio je Davor Filipović.

''Želim sve one koji smatraju da imaju ideju kako grad revitalizirati, učiniti modernim, da suočimo argumente i od građana zatražimo da izaberu najboljeg. Škoro je dobrodošao u ovoj kampanji'', istaknuo je Joško Klisović. ''Jedva čekam debate sa drugim kandidatima koji su otkrili ljubav prema zagrebu preko noći i sada se kandidirali da vidimo taj sadržaj. Da vidimo te ideje'', prokomentirao je Tomislav Tomašević.

Zvonimir Troskot tvrdi da se i dalje smatra boljim kandidatom od  Škore i da ima puno više toga za ponuditi građanima grada Zagreba, pogotovo u smislu poznavanja financija i upravljanja velikim sistemima. Da Škoro ni na koji način neće utjecati na kampanju, Vesna Škare Ožbolt tvrdi da svoju kandidaturu zasniva na ''ozbiljnim programima, obnovi, novom gupu.''

Transparentnost je riječ koju svi najviše spominju. ''Svaka kuna će se znati kako je potrošena. Inzistirat ću da svi pročelnici i direktori objave svoje imovinske kartice'', istaknuo je Filipović. Klisović misli da građani Zagreba nisu toliko naivni da bi povjerovali u bajke.

Pročitajte i ovo Istraživanje Dnevnika Nove TV - Zagreb nakon Milana Bandića - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV Zagreb nakon Milana Bandića: Tko bi mogao biti novi gradonačelnik? Da su danas izbori jednom bi kandidatu moglo pripasti 38 posto glasova

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Brojne afere Što s Bandićevim kaznenim prijavama? Imao ih je više od 250, a USKOK još šuti što će s njima biti

Tko god pobijedi, dočekat će ga problemi - golema rupa u gradskoj blagajni, ali i zaposlenicima prenatrpana i troma gradska uprava i tvrtke. Restrukturiranje će biti potrebno. A ne bi sada trebalo biti ni novih zapošljavanja, smatra Mirando Mrsić. ''Dolazi informacija da u Holdingu i gradskoj upravi kreće sada masovno zapošljavanje. Moj apel prema v.d. gradonačelnici JPV je da stavi moratorij na zapošljavanje'', rekao je Mrsić.

Ona je danas potpisala ugovor između Grada, Ine i ZET-a o uvođenju vodika u javno gradski prijevoz te zamolila za dan poštede od pitanja.

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene