Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i Eurosong

Milanović o novim ljudima na izborima: "To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona i ima posla..."

Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/2 >>
Predsjednik Zoran Milanović danas je boravio u Međimurju te je obišao Prelog, Čakovec i Belicu i pogone tvrtki koje proizvode za hrvatsku vojsku.

Predsjednik je u Prelogu obilazio pogone tvrtke Šestan-Busch, u Čakovcu Čateksa, a u Belici Jelen Professionala. Sve su to tvrtke koje proizvode za hrvatsku vojsku te je predsjednik nakon obilaska pohvalio njihov rad.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

"Tu se proizvode najbolje kacige na svijetu", rekao je predsjednik.

O nabavci aviona

 

Osvrnuo se i na jučerašnji briefing kod premijera oko nabave vojnih aviona i odgovorio na pitanje je li se čuo s načelnikom Glavnog stožera.

 

"Jučer sam bio previše direktan kad sam komentirao njegov odlazak u Bruxelles. Pola godine je premijeru trebalo da okupi ministre pa se nadam da će uskoro odlučiti. Treba se naći i Vijeće za obranu. Ja sam poslao dopis, odluku treba donijeti na Vladi, a prije toga treba biti sjednica Vijeća za obranu. Ali što se tiče poštivanja zakona, vidjeli smo svega ovih godina. Ja sam to inicirao, to je mogao napraviti i premijer, ali očito nije. Siguran sam da će Ustavni sud reagirati"; rekao je Milanović. 

 

 

Upitan hoće li biti još jednog natječaja za predsjednicu Vrhovnog suda, Milanović je ponovio kako je njegova kandidatkinja Zlata Đurđević bila difamirana. 

"Vidjet ćemo u Saboru kad bude sučeljavanje oči u oči s ljudima koji su je pokušavali preplašiti, diskreditirati, pričati morske gluposti o njezinom programu... Neke stvari u RH nakon te rasprave neće više biti iste. Gledajte pa ćete vidjeti. Ovo nije prijetnja, naprosto je moje predviđanje" poručio je. 

Nije želio komentirati bi li on da je na mjestu premijera išao u rekonstrukciju Vlade.

O novim licima na izborima

Komentirao je i lokalne izbore i rekao da su tvrdnje da se Možemo! financira iz inozemstva sulude.

Kazao je i kako uvijek ima novih ljudi na izborima.

"Stalno je smjena generacija. To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona i uvijek dolaze novi ljudi, što dobri, što loši. Nikad nije dosadno", rekao je. 

Osvrnuo se i na nastup i ispadanje Albine Grčić na Eurosongu nakon što je to učinio i premijer Andrej Plenković. Brojni su fanovi naime na društvenim mrežama zatražili da se oglasi o tome, uvjereni kako je Hrvatska prevarena. 

"Pa kad pogledate u rječnik pod Eurosong, tamo piše prevara. Glavu gore, mislim da je pred njom velika karijera", rekao je.

Podsjetimo, jučer je Milanović od premijera zatražio sjednicu Vijeća za obranu te komentirao i lokalne izbore. Više pročitajte ovdje

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene