Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Koristi su veće nego rizici''

Plenković pozvao građane na cijepljenje: "Dao sam vrlo jasnu zadaću ministru zdravstva i HZJZ-u"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković boravio je u Požegi. U obilasku kandidata za lokalne izbore komentirao je aktualnu situaciju s cijepljenjem.

Plenković je o masovnom cijepljenju rekao da je cijepljeno više od 700 tisuća građana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"To je više od 20, 21 posto odrasle populacije. Osigurali smo dovoljne količine cjepiva, na tjednoj bazi imat ćemo isporuku od oko 300.000 doza što Pfizera, što AstraZenece, što Moderne, uskoro i Johnson&Johnsona", kazao je Plenković.

"S te strane mislim da će se svi naši sugrađani koji žele - cijepiti, a još jednom apeliram - cijepljenje je dobro, cijepljenje je potrebno, koristi od cijepljenja su veće nego rizici koji su s njim povezani, pozivam sve da to učine", pozvao je Plenković.

"Dao sam vrlo jasnu zadaću ministru zdravstva, HZJZ-u, oni su to prenijeli dalje na županijske zavode za javno zdravstvo, na cijelu našu mrežu primarne zdravstvene zaštite i obiteljske liječnike - da se proces intenzivira", kazao je Plenković i dodao da vjeruje kako će se na taj način potrošiti doze koje će stići.

"Omogućit ćemo ljudima da steknu zaštitu i na taj način ćemo omogućiti i kvalitetniju turističku sezonu i normalno funkcioniranje gospodarstva, normalno funkcioniranje društva. To je zajednička zadaća, pozivam sve - što više možemo, procijepimo se i organizirajmo se na što bolji način", rekao je Plenković.

O turističkoj sezoni

Dodaje da očekuje stvaranje pretpostavki za posjet što više ljudi u turističkoj sezoni.

"Znate da smo poslali poruku - 'Siguran boravak u Hrvatskoj'. To je kampanja Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice", rekao je Plenkoviću i zahvalio svima koji rade na toj kampanji.

"Uvjeren sam da ćemo s angažmanom procjepljivanja svih turističkih djelatnika poslati dodatnu poruku. Kampanja je počela u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i nastavit će se diljem obalnih županija i na taj način će ta poruka biti dodatno osnaženo i moći ćemo privući više turista", zaključio je Plenković.

Komentirao Grbina i SDP

 

Plenković je odgovorio predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu kako se očito zabunio kada je rekao tko politizira Hrvatsku vojsku te istaknuo da to nije ni on niti Vlada, nego da to radi Zoran Milanović koji glumi šefa oporbe jer Grbin to očito ne može.

 

"Gospodin Grbin konfabulira očito ošamućen katastrofalnim razvojem događaja da nisu skupili niti dovoljno potpisa za svog željenog kandidata za župana Osječko-baranjske županije. Vidim da se zabunio tko to politizira vojsku. Dakle, sigurno je ne politiziram niti ja niti vlada HDZ-a", rekao je Plenković novinarima u Požegi odgovarajući na Grbinovu optužbu.

"Dapače, mi smo ti", istaknuo je Plenković, "koji smo rekli da se ni u kome slučaju ne smije dovesti u situaciju da Hrvatska vojska bude politizirana".

Smatra da to radi Zoran Milanović koji glumi šefa oporbe "jer Grbin to očito ne može, a nakon lokalnih izbora je pitanje hoće li biti ono što danas", kazao je Plenković u sklopu obilaska Požeško-slavonske županije i potpore kandidatima HDZ-a za nastupajuće lokalne izbore.

Peđa Grbin, izjavio je, uz ostalo, danas u Puli da Milanović "čuva Hrvatsku vojsku od politizacije koju pokušavaju provesti HDZ i Plenković".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene